пʼятниця, 7 жовтня 2016 р.

Україна та Ізраїль активізували двостороннє співробітництво.




Тільки за останній тиждень кількість зустрічей та угод перевищила кількість за попередній рік.

Зараз в Україні з триденним візитом перебуває делегація ізраїльського уряду, на чолі з міністром екології, у справах Єрусалима і спадщини Держави Ізраїль Зєевом Елькіним. За три дні перебування в Україні, ізраїльтяни зустрілися з президентом Петром Порошенком, главою уряду Володимиром Гройсманом, провели чергове засідання україно-ізраїльської комісії з економіки, підписали протокол про розширення співпраці з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

В ході переговорів основна увага була приділена співпраці в сільському господарстві, прискоренні створення Зони вільної торгівлі, пенсійним угодам, співпраці в сфері високих технологій, а також вирішенню спільних екологічних питань.

Особливою темою робочої зустрічі стало питання можливості участі українських газових компаній в конкурсі з переобладнання ізраїльської промисловості. В Ізраїлі для роботи підприємств використовують завезене вугілля або навіть мазут, які серйозно забруднюють повітря. При цьому, за останні кілька років в Ізраїлі відкрито ряд найбільших газових родовищ, однак у країни немає досвіду використання газу в промислових масштабах. В Україні, навпаки - досвід багатющий і маса першокласних фахівців, тому українські компанії могли б допомогти ізраїльтянам в переорієнтації їх промисловості на газові носії. На думку Зєева Елькіна, перехід на газ сприятиме поліпшенню екологічної ситуації в країні.

Також за підсумками зустрічі було заявлено, що всі робочі питання по Зоні вільної торгівлі будуть вирішені до кінця року, а вже в наступному році планується підписання двостороннього договору.

Зона вільної торгівлі, створення робочих місць для українських робітників, співпраця в газовій сфері - це не просто взаємовигідні та довгострокові проекти між Україною та Ізраїлем. Всі ці кроки спрямовані на створення стабільного інвестиційного клімату України та залучення ізраїльських інвесторів і капіталів.

Упевнений, що вже в найближчому році ми побачимо безліч спільних україно-ізраїльських проектів і стартапів.

Немає коментарів:

Дописати коментар