неділя, 16 жовтня 2016 р.

Шановні друзі!

Сьогодні світ відзначає важливу пам'ятну дату -130 років від дня народження одного з найвідоміших та найвизначніших політиків ХХ сторіччя Давида Бен-Ґуріона.

Я впевнений, що Ізраїль ніколи б не став таким, який він є, без цього величного державного діяча. Саме він першим проголосив Декларацію незалежності Ізраїлю, був талановитим прем'єр-міністром, котрий допоміг фактично з нуля побудувати молоду та інноваційну країну.

Давид Бен-Ґуріон був сильним політиком, вельми авторитарним, з упертим харктером. Важливо знати, що саме Бен-Ґуріон наполіг на тому, щоб на прапорі Ізраїлю зобразили Зірку Давида, а не більш поширений символ - єврейську менору. Чому? Так він хотів надати великого значення знаку, яким нацисти клеймували євреїв, зробити його символом гордості.

Запам'ятайте його слова: "Батьківщину не дають і не отримують у подарунок, не отримують внаслідок політичних угод, не купляють за золото та не виборюють кулаками. Її будують у поті чола." Цю просту істину можна адаптувати і в Україні. Усі, хто сподівається, що вона стане на наступний щабель розвитку і успіху завдяки якимось чарам або чужим зусиллям, жахливо помиляються. Лише важка щоденна праця, чіткий план дій та невелика доля ризику зможуть змінити ситуацію.

Я захоплююся особистістю Давида Бен-Ґуріона. Він не боявся нетипових рішень. У 1952, наприклад, запропонував посаду президента Ізраїлю Альберту Ейнштейну. Або для того, щоб прочитати книжку, яка подобається, спеціально вивчив латинську. Друзі, наслідуйте його приклад, та не бійтеся виходити за межі: іноді найкраще, що на вас чекає, знаходиться там.

Немає коментарів:

Дописати коментар