четвер, 1 грудня 2016 р.

Друзі!


Сьогодні усе українство відзначає важливу дату. Рівно 25 років тому відбувся Всеукраїнський референдум щодо незалежності України. Тоді народ України підтвердив Акт проголошення незалежності України, який 24 серпня 1991 року ухвалила Верховна Рада.

У цей день чверть сторіччя тому за Україною слідкував увесь світ, а самі українці насправді власноруч поклали край Радянському Союзу. Ліна Костенко тоді зверталася до усіх з надважливими словами: «Люди! Ось ви в неділю підете до виборчих дільниць, але не думайте, що це ваші кроки. Це вже хода історії!». І люди почули її - 90,92 відсотки виборців відповили «Так» на запитання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». І якщо ви думаєте, що незалежність України підтримували лише у центральних та західних регіонах, то аж ніяк! У Криму за незалежність проголосували 54,19 відсотка громадян, у Севастополі – 57,07 відсотка, у Донецькій, Луганській, Одеській та Харківській областях волю до власної держави виявили понад 80 відсотків громадян. Це був свідомий вибір людей, результат вікової боротьби за самостійність.

Ця дата не менш важлива для Українців, ніж День незалежності. Потрібно пам’ятати, яку величезну силу несе у собі український народ. Він може змінити все, вплинути на хід історії, на долю власної країни. Нажаль, боротьба – це постійний процес, що не закінчився для нашого народу і досі. Просто завжди знаєте, що основна рушійна сила – це ми з вами, і ніхто ніколи це не змінить.

Немає коментарів:

Дописати коментар