вівторок, 6 грудня 2016 р.

Друзі!


Сьогодні в Україні відзначають День Збройних Сил! А саме – ювілей їх становлення – 25 років.

Саме 6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла закон «Про Збройні Сили України» та «Про оборону України». Завдяки ним на документальному рівні затвердили основні принципи та напрями розбудови українського війська.

Після розпаду СРСР українське військо було надзвичайно добре оснащене. На той момент було багато сучасної техніки, понад це – ядерна зброя. Роки незалежності минали, і, нажаль, замість того, аби розвивати цю базу, усе сталося навпаки – її знищили майже вщент. Армія стала однією з найбезперспективніших галузей, військових скорочували, самі вони не бачили майбутнього у професії.

Зараз ЗСУ переживають нову віху своєї історії. Після активізації ворога, який забрав Крим та продовжує агресію на Донбасі, українській армії довелося переродитися з попелу, немов феніксу. Нажаль, безліч найвідважніших людей віддали своє життя задля захисту інших українців. Саме вони, нові відважні військові – це обличчя української армії та її гордість.

Україна вже близька до того, аби шанувати професію військового так само, як у Ізраїлі. Для ізраїльтян немає більшої шани, аніж служити у армії та обороняти державу. Я впевнений, що так само буде і в Україні, і молоді люди, замість того, щоб «косити» від служби, будуть займати черги до найелітніших батальйонів. Українська армія наразі довела, що неможливого – не існує. Шана вам, відважні українці, справжні нащадки запорізьких козаків, ви наша головна опора! Пишаємося вами!

Немає коментарів:

Дописати коментар