пʼятниця, 1 квітня 2016 р.

31 березня в громадському центрі культури і спорту «Вольденберг» міста Ашкелон відбулася зустріч в рамках Всеізраїльського фестивалю української культури.


У символічному мітингу взяли участь представники міської влади Ашкелона, українці, репатріанти, які переселилися з України, а також прості жителі приморського міста. Ізраїльтяни і українці змогли поспілкуватися в неформальній обстановці, обмінятись «живою» інформацією з перших вуст про ситуацію і в Україні, і в Ізраїлі.

Після офіційної частини заходу відбувся святковий концерт за участю музичних колективів України та Ізраїлю. Днем раніше в комплексі для людей «золотого віку» «Неве Дкалім» в Ашкелоні відбувся ще один концерт. У ньому поряд з професійними виконавцями, брали участь солісти хору жителів хостелу - «Сімха» ( «Радість»).

Така народна дипломатія - кращий спосіб для зміцнення двосторонніх зв'язків між нашими країнами. Через просте людське спілкування набагато простіше донести правду про ситуацію в Україні, ніж по дипломатичних каналах: в особистій бесіді можна сказати набагато більше того, що дозволяє дипломатичний протокол.)) З введенням безвізового режиму між Україною та Ізраїлем наші співвітчизники стали набагато частіше відвідувати Ізраїль: про це говорить і збільшення рейсових авіамаршрутів між Львовом і Тель-Авівом. І це прекрасно! А незабаром, сподіваюся, після вступу в силу договору про зону вільної торгівлі і виділення робочих місць для українців, ізраїльтяни зможуть мати набагато більше достовірної інформації про ситуацію в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар