середа, 20 квітня 2016 р.

Українські літаки можуть обладнати «по-ізраїльськи»


Я постійно говорю, що нам потрібно багато чому вчитися в Ізраїля. По-перше, тому що Ізраїль активно співпрацює і готовий ділитися досвідом, а по-друге, тому що ізраїльські технології - одні з найсучасніших. І якщо ми хочемо, щоб Україна також входила в сотню, десятку, п'ятірку кращих - як зараз Ізраїль - то просто необхідно налагоджувати більш тісні зв'язки між нашими державами. Тим більше, що Ізраїль дає таку можливість постійно.

Так минулого тижня делегація ізраїльської компанії ORBIT представила для командування ВПС України ультрасучасну систему зв'язку Orion, призначену для навчально-тренувальних літаків.

Ізраїльська компанія ORBIT - це провідний світовий постачальник інтегрованих систем зв'язку. Вони використовуються в повітряній, морській, наземній і космічній областях. Крім того, ізраїльська компанія працює як з арміями, так і з цивільними структурами по всьому світу, розробки постійно оновлюються і вдосконалюються.

Можливість попрацювати в цьому проекті - це не тільки спосіб поліпшити й обновити українську техніку, а й шанс повчитися: у проекті зможуть взяти участь українські інженери оборонного комплексу, які отримають новий досвід в модернізації військових літаків і вертольотів. Можна сказати, пройдуть навчання екстерном у школі сучасних технологій. Я сподіваюся, що українські військові та чиновники зможуть гідно оцінити цю можливість і правильно скористатися нею.

Сьогодні, коли Україна потрапила в затяжний військовий конфлікт, ми просто зобов'язані модернізувати всю ту малу спадщину, яку ще не встигли вкрасти. Поки політики займаюся власними персонами, ділять чергові портфелі, прості українці захищають свою землю від ворога. Але, щоб захистити себе, Україна повинна оновлювати свою техніку. Українська авіація зараз проходить процес модернізації і встановлення сучасного устаткування - просто необхідна умова для нормальної роботи. Наші літаки повинні наздогнати великий період, який ми пропустили за останні десятиліття, і Ізраїль надає таку можливість. Ізраїль - лідер в системах обладнання для авіації, ізраїльські технології визнані у всьому світі. Переймаючи їх передовий досвід, ми можемо створювати сучасну армію. І не тільки армію: такі системи необхідні і в цивільній авіації, на морі і в космосі.

Джерело: Міноборони України

Немає коментарів:

Дописати коментар