пʼятниця, 1 квітня 2016 р.

Вітаю, друзі!


У вихідний день хочу розповісти вам про передові енергоефективні технології, що запроваджуються у Львові та області. Львівська область намагається переймати досвід з енергозбереження у провідних країн. Цьому, звичайно, сприяє і географічне розташування: зі Львівщини просто зручніше поїхати за кордон, щоб на власні очі побачити все те нове для українців, що вже існує в Європі.

Отже, вже протягом півроку Львівське комунальне підприємство «Муніципальна дружина» використовує в своїй роботі електромобілі замість бензинових машин. КП орендує п‘ять електрокарів Renault Fluence, які використовує для охорони, оперативного реагування на виклики, супроводу масових заходів та зустрічі гостей.

Всі пам‘ятають, скільки зараз коштує бензин? Ціна одного літра пального становить близько 21 гривні (хтось із вас заправляється лише одним літром?). На ці ж гроші електрокар підзарядиться, щоб проїхати близько 100 км. Для міста цього більш ніж достатньо. До того ж, електромобілі не забруднюють атмосферу, тихіші та на потребують заміни мастил. В подальшому КП орендує ще більш економічні авто Nissan Leaf, які на одному заряді проїжджатимуть довше.

Іще одна ініціатива, варта уваги – будівництво сонячної електростанції у Львівській області. На ділянці в 50 га буде побудовано електростанцію, що забезпечуватиме навколишні райони. Приємно, що місцеві чиновники добре розуміють перспективи «зеленої» енергетики. Я неодноразово розповідав про ефективне використання альтернативних джерел енергії в Ізраїлі: згадайте Кнесет, що вважається одним із «найзеленіших» парламентів світу, будівництво сонячних станцій для ізраїльської армії. Такі проекти вигідні не лише для споживачів, а, безумовно, приносять користь усій державі в цілому: навколишнє середовище залишається чистим, будівництво швидке і не складне, порівняно, скажімо, з гідроелектростанцями, обслуговування також здійснювати простіше. І, звичайно, зростає ринок альтернативної енергетики, розробки в цій галузі, конкуренція, а значить – прибуток.

Розумне господарювання, використання нових перспективних методів та отримання прибутку від них на місцях, орієнтуючись на потреби і можливості регіону – ось це і є реальна децентралізація і влада на місцях, що допоможе в розбудові всієї держави в цілому.

Немає коментарів:

Дописати коментар