середа, 13 квітня 2016 р.

Робоча поїздка Західними областями продовжилася візитом до Чернівців

Зліва направо: Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков, мер Чернівців Олексій Каспрук, Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські.

12 квітня разом з Послом Ізраїлю паном Еліавом Бєлоцерковські я зустрівся із в.о. голови Чернівецької ОДА Русланом Сенчуком. Так само, як і скрізь, обговорили напрямки для можливої співпраці між Україною та Ізраїлем, з яких найперспективнішими на сьогоднішній день є туризм (в тому числі медичний, зелений), шляхи для підтримки спільних культурних та освітніх проектів, економічне співробітництво.

Буковина є одним із тих регіонів, в якому не потрібно доводити плюси співробітництва з Ізраїлем. Протягом багатьох віків Чернівці були найбільш єврейським містом з-поміж інших. Тому, завдяки історичним традиціям, Чернівецька область є дуже перспективним регіоном для двостороннього співробітництва з Ізраїлем.

Як зазначив пан Бєлоцерковські, «Буковина – особливе для Ізраїлю місце, адже саме тут проживали багато єврейських родин, значна кількість їх загинули під час Голокосту. Разом з тим, в Ізраїлі є чимало вихідців з України та зокрема, Буковини, яким було б цікаво ознайомитись з культурою Чернівецької області та повернутися на Батьківщину. Ізраїль готовий ділитися з Україною своїм досвідом країни, що динамічно розвивається».

Однією з тем нашої розмови з керівництвом області було впровадження Системи безпеки міста в регіоні та, особливо, в Чернівцях. Як сказав чернівецький міський голова Олексій Каспрук, «в Ізраїлі питання безпеки знаходиться на найвищому рівні, тому нам дуже цікавий цей досвід, зважаючи на обставини, в яких зараз живе Україна».

Окремо зупинилися на проблемі інвестування в регіоні: вважаю, що сьогодні надзвичайно важливо продемонструвати ізраїльським інвесторам, що Буковина всіляко підтримуватиме розвиток бізнес проектів в області, щоб повернути їхню довіру. Тож з міським головою Чернівців було домовлено про візит делегації ізраїльських журналістів та представників туристичного бізнесу, який відбудеться найближчим часом. Буде проведено промотур Чернівецькою областю, щоб продемонструвати усі її туристичні принади та надати можливість українським та ізраїльським підприємцям розробити спільні проекти.

Крім того, чернівчан дуже цікавить досвід Ізраїлю в сфері економії електроенергії, а також альтернативна енергетика. Такі проекти можуть стати ще одним напрямком для спільної співпраці.

Я впевнений, що маючи такі тісні і навіть «родинні» звязки з громадою області та за підтримки керівництва, можна налагодити тісну співпрацю між Ізраїлем та Україною. Чернівецька область є однією з найбільш перспективних в цьому плані.
Зліва направо: Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков, Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські, Ілля Хочь.


Зліва направо: Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков, в.о. голови Чернівецької ОДА Руслан Сенчук, Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські, Ілля Хочь

Зліва направо: Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков, Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські, в.о. голови Чернівецької ОДА Руслан Сенчук

Немає коментарів:

Дописати коментар