пʼятниця, 15 квітня 2016 р.

Учора події останніх тижнів отримали логічне продовження: Верховна Рада відправила уряд Арсенія Яценюка у відставку, на його місце обрано Володимира Гройсмана.


Незважаючи на те, що Володимир Гройсман досить молодий політик, його обрання може стати компромісним варіантом для всіх сторін, які націлені на управління країною. На мій погляд, Гройсман – приклад ефективного менеджера, який не тільки добре знайомий з існуючою системою управління, всіма її мінусами і архаїзмами, але являється і прикладом нового покоління політиків. Він управлінець-новатор, який не боїться радикальних рішень. Але не хаотичних, а системних: свій творчий хист з управління він добре проявив на посаді міського голови Вінниці. Особисто мені дуже імпонує його орієнтованість на європейські стандарти управління.

Зараз звичайно багато хто скаже «так, звичайно, Гройсман єврей, іще б він вам не сподобався». Так - єврей, і подобається, але це скоріше збіг, ніж закономірність; тут національність ролі як раз не відіграє. Був би він татарином, поляком чи навіть росіянином - подобався б мені в тій же мірі. Перш за все, мені імпонує Гройсман як людина, яка розуміє правильність і перспективність відносин між Україною та Ізраїлем. За його ініціативи ще в 2012 році у Вінниці було відкрито ультрасучасний діагностичний центр, обладнаний ізраїльської технікою. Це стало наслідком тривалих переговорів: Гройсман зміг переконати ізраїльських партнерів в перспективності такого проекту. В результаті місто (і країна) отримали прекрасний Центр.

Крім того, Гройсман налагоджував і підтримував контакти з багатьма ізраїльськими бізнесменами, прагнучи, щоб його місто змогло стати прикладом співпраці між Ізраїлем та Україною. В цілому за час своєї роботи в Вінниці, завдяки Володимиру Гройсману, в бюджет міста було залучено близько 750 млн гривень. Тому в його управлінські здібності я як раз вірю - він проявив себе «до», а не «після».

Хочу вірити, що Гройсман на посаді прем'єра здатний досягти більш істотних результатів, ніж його попередник, а його робота буде сприяти зміцненню як добробуту України, так і її іміджу на міжнародній арені.

Немає коментарів:

Дописати коментар