середа, 6 квітня 2016 р.

Після поїздки в Ізраїль кожного разу зміцнюється внутрішнє розуміння того, наскільки необхідно Україні переймати ізраїльський досвід.



А ще приємно дивують люди, які впевнено піднімають власну країну і охоче діляться досвідом з українцями. От не шкода їм, навпаки, з радістю розкажуть і підкажуть.

Від імені почесного консульства Ізраїлю хочу подякувати колегам і представникам ізраїльської сторони за продуктивний візит і співробітництво. Українські депутати змогли побачити все на власні очі, подивитися на роботу митниці, порту, муніципалітету, податкової. Упевнений, що такий досвід, безумовно, допоможе в процесі реформування в нашій країні.

А ще сьогодні хочу розповісти вам (для порівняння) про нову екологічну ініціативу, яка минулого тижня була презентована в Кнесеті. Проект «Це - моя Земля» в парламенті Ізраїлю представили лідери ізраїльського екологічного співтовариства, а також актори, поети, активісти і парламентарі. Як сто років тому, ізраїльтяни закликають буквально купувати землі, які знаходяться на межі екологічної катастрофи. Але, якщо сто років тому землі купувалися, щоб облаштувати життя людей Ерец-Ісраеля, то тепер - для порятунку тварин і рослин.

Проект на основі краудсорсингу (коли в спільній справі бере участь велика кількість людей, які спілкуються один з одним віртуально) зв'язується з усією світовою спільнотою і пропонує людям вибрати і купити частинку землі в місці, що знаходиться під загрозою екологічної катастрофи. Це дозволяє кожному жителю зменшити шкоду, яка наноситься екосистемам і зробити свій внесок у порятунок планети. Організатори хочуть привернути до проекту увагу якомога більшої кількості учасників - сучасні засоби зв'язку легко дозволяють це. Разом з тим автори ідеї координують свої дії з провідними світовими фахівцями з охорони навколишнього середовища.

А тепер, власне, порівняння. Як стверджують журналісти Західних областей України, щодня з регіону вивозять близько 150 вагонів лісу. На підтвердження моїх слів - яскрава картинка стану українських Карпат.

Фото: «Закарпатський кореспондент»

Немає коментарів:

Дописати коментар