пʼятниця, 22 квітня 2016 р.

Скоро громадяни нашої країни масово займуться улюбленою народною фізкультурою на своїх дачних ділянках.


Традиція ця не залежить ні від курсу гривні, ні від влади в країні, тільки від погоди. Я думаю, коли нашим людям стануть доступні сучасні агротехнології, вони будуть вирощувати і збирати урожай у всіх куточках планети. А поки орієнтуються на «календар городника» і фази місяця. А ось ізраїльським фермерам тепер повідомляють про погоду прямо на город. Це робить новий стартап «Taranis», розроблений в Ізраїлі.

Щоб підвищити врожайність, максимально ефективно використовувати природні ресурси, економити на обслуговуванні ділянки, досить встановити на свій телефон спеціальний мобільний додаток і приймач на поле. І потім з певною періодичністю ви будете отримувати смс зі зведеними даними про метрологічну ситуацію в режимі реального часу. За допомогою того ж додатка фермер зможе визначити оптимальні профілактичні заходи проти погодних умов і шкідників.

«Taranis» також допоможе уникнути несподіванок з погодою: попередить про мороз, град, ураган, посуху або зливу. А ще спрогнозує конкретні погодні параметри, складе вам індивідуальний графік робіт і відправить звіт на смартфон. Звичайно, дещо все одно доведеться робити руками, але можливо, і цей «недолік» скоро виправлять.

Немає коментарів:

Дописати коментар