пʼятниця, 15 квітня 2016 р.

Цей пост про солідарність та людську гідність


Мова йде про ізраїльських лікарів, які допомогли українському солдату. Валентин Ковальський, снайпер 95-ї аеромобільної бригади, в липні 2014 року отримав важке поранення під час запеклих боїв біля Саур-Могили. Після поранення бійця було прооперовано в харківському госпіталі. Потім було тривале лікування у Львові, де Валентину зробили іще чотири операції. Після нетривалої перерви – іще три операції у Львові та Києві. Однак рана виявилася настільки складною, що усі зусилля медиків допомогли лише на деякий час. Незважаючи на те, що українські медики доклали усіх зусиль, щоб допомогти бійцю, здоров҆я десантника лише погіршувалося.

Тоді рідні Валентина зважилися на лікування за кордоном і відправили чоловіка до Ізраїлю. Ізраїльські лікарі оглянули солдата та діагностували в нього численні проблеми в роботі внутрішніх органів. Ситуація погіршувалася з кожним днем, Валентин потребував негайного оперативного втручання. Житомирська громада, звідки родом український десантник, зібрала необхідну для лікування суму – 80 тисяч доларів. І тут, як говорять, зіграв свою роль щасливий випадок. По-перше, ізраїльські медики віднайшли причину стрімкого погіршення здоров҆я Валентина. А по-друге, оперувати українця мав полковник медичної служби ізраїльської армії, лікар Йорам Клайн. Дізнавшись, що його пацієнтом є також солдат, учасник АТО, ізраїльський лікар принципово відмовився від гонорару за проведення операції. Так само вчинила і вся його команда. Ось це і є справжня підтримка, істинна солідарність! Подібне милосердя не тільки викликає захоплення, але про нього необхідно розповідати.

Я, як громадянин України, також хочу подякувати особисто панові Клайну та усій команді ізраїльських медиків за такий прояв братньої підтримки, чуйність, доброту та милосердя! Ви є справжнім прикладом для наслідування.

Наразі Валентин поступово відновлюється та повертається до звичного життя. Вчинок лікаря Клайна іще раз свідчить про те, що ніяка пропаганда не здатна закрити людям очі, вуха та серця. Люди самі здатні вирішити, хто правий, а хто винуватий, допомагати чим можуть та співчувати. Саме такі повсякденні вчинки-подвиги говорять про істинне ставлення ізраїльтян до України, як би не намагалася російська пропаганда нав҆язати іншу думку.

Немає коментарів:

Дописати коментар