пʼятниця, 29 квітня 2016 р.

Доброго дня друзі!


Про те, як протягом цілого року в ізраїльській пустелі вирощують свіжі фрукти і овочі, розводять рибу - ви вже знаєте. Сьогодні я хочу розповісти про те, як в Ізраїлі заробляють гроші там, де і пустелі немає. А ще про те, які умови створюють ізраїльські муніципалітети для відпочинку громадян.

Як ви пам'ятаєте, нещодавно я разом з делегацією українських парламентаріїв відвідав з робочим візитом Ізраїль. У тому числі місто Ашдод, де українська делегація знайомилася з роботою порту, митниці та муніципалітету. Так ось, Ашдод - це місто, в якому немає природних ресурсів. Зате тут є море, і міські служби, що раціонально використовують той ресурс, який їм доступний.

Пляжі Ашдоду почали активно облаштовувати всього сім років тому, і тепер вони вважаються одними з найкращих в Ізраїлі. Сюди їздять відпочивати не тільки жителі прилеглого регіону, а й столиці. У місті працюють сім комунальних пляжів. Нижче на фото ви можете побачити звичайний дитячій майданчик на звичайному міському пляжі Ашдоду. І будують їх не до виборів, а за запланованою програмою.

Абсолютно на всіх пляжах працюють рятувальні станції і медпункти: рятувальники і медики регулярно відпрацьовують дії на випадок надзвичайних ситуацій - навіть цунамі! Зрозуміло, що скрізь є туалети, роздягальні, душові та просто крани з водою, спортивні та тренажерні майданчики. Що іще? До будь-якого з міських пляжів можна під'їхати на машині, на таксі, на громадському транспорті або мотоциклі. До кожного пляжу ведуть велосипедні доріжки. І, звичайно ж, для всього цього транспорту існують різні види стоянок та паркувальних місць. Безкоштовних. Також на пляжах створили умови для інвалідів: всюди є доріжки зі спеціальними з'їздами для візочників, і можна під'їхати до самої води.

В цьому році, вдруге поспіль, всім сімом міським пляжам Ашдоду присвоєно міжнародний сертифікат «пляжної» якості - «Блакитний прапор». Це означає, що вода на пляжах відповідає найвищим стандартам якості, вона абсолютно безпечна для купання, що на пляж можна потрапити безперешкодно, що пісок на пляжі чистий, що там ви не побачите собак або мопеди і т.д. Всього 29 критеріїв, за якими виставляється оцінка.

Коли я спілкувався з мером Ашдоду Іхієлем Ласрі, він розповів, що муніципалітет робить все можливе, щоб зробити узбережжя привабливим для найбільшого числа туристів. Море - єдине природне багатство міста, тому в Ашдоді намагаються не вичавлювати з нього всі соки, як люблять це робити у нас, а зробити його максимально комфортним і безпечним. Коли ж українці почнуть розуміти цінність наявних у нас природних ресурсів?

Немає коментарів:

Дописати коментар