вівторок, 12 квітня 2016 р.

11 квітня з робочою поїздкою я відвідав Івано-Франківськ, де провів ряд зустрічей з адміністрацією області та міста.

Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков (зліва), Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Білоцерковські, голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук.

Прикарпаття є одним з найбільш перспективних регіонів України в плані туризму, але потребує значних капіталовкладень. Разом з Надзвичайним та Повноважним послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські та головою Івано-Франківської облдержадміністрації Олегом Гончаруком, обговорили можливий формат співпраці між Ізраїлем та Івано-Франківською областю.

Мене дуже обнадіює, що наразі керівництво області зосередило свої зусилля на відновленні інфраструктури регіону. Адже для того, щоб збільшити потік туристів, необхідно відновлювати дороги, розвивати нові туристичні маршрути, поліпшувати якість обслуговування і т.д.. Прикладом такого ефективного туристичного центру області є «Буковель», який стабільно розвивається і приносить прибуток в бюджет регіону. Популяризувати цей курорт серед ізраїльтян – дуже гарна можливість суттєво збільшити кількість туристів. Я впевнений, що багато хто з жителів Ізраїлю – як наших колишніх співвітчизників, так і корінних мешканців - захоче втекти від південної спеки в прохолоду Карпат.

За словами посла Ізраїлю, завдяки запровадженню між нашими державами безвізового режиму, активно зростає кількість туристів, що прибувають до регіону. Однак майже всі вони їдуть на Прикарпаття через Київ або Львів – прилітаючи з Тель-Авіву. Тому ми обговорили можливість відкриття подібного прямого рейсу з Ізраїлю до Івано-Франківська. Це сприятиме не лише збільшенню туристичного потоку, але і загальній привабливості регіону, який наразі потребує інвестицій. Лише за останній рік ізраїльські інвестиції в економіку області склали 500 тисяч доларів, але перспективи значно більші: в 2015 році експорт власної продукції області в Ізраїль зріс майже на 60% порівняно з минулим роком.

Також ми обговорили співпрацю в медичній галузі: наразі Івано-Франківщина активно бере участь в АТО і багато вихідців області потребують медичного лікування, яке може надати Ізраїль.

На зустрічі з мером Івано-Франківська Русланом Марцинківим йшлося про запровадження Системи безпеки міста, на прикладі ізраїльського міста Рішон ле-Ціон. Це централізована система, що запобігає правопорушенням та спрямована на забезпечення спокою та порядку в місті. Вона працює завдяки камерам відеонагляду, що охоплюють все місто. Інформація з них надходить до єдиного Центру управління, де оператори реагують на можливі загрози. Така система дозволяє ефективно координувати дії всіх надзвичайних служб міста. На початку року Система безпеки міста вже запрацювала у Львові на базі відеокамер, які було встановлено до Чемпіонату Європи з футболу. Застосування цієї системи у Франківську дозволить зменшити рівень злочинності в місті та підвищити безпеку.

Сьогодні Прикарпаття активно працює над залученням інвестицій в регіон, намагаючись власними силами покращити його життєвий рівень. Досвід Ізраїлю і в туристичній галузі, і в залученні інвестицій відкритий для Івано-Франківщини і, сподіваюся, допоможе в розвитку регіону.
Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков (зліва), Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Білоцерковські (в центрі).

Зліва направо: Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Білоцерковські.

Немає коментарів:

Дописати коментар