понеділок, 4 квітня 2016 р.

Понеділок починається з гарних новин!

Члени української делегації з спікером Кнессету Юлієм Едельштейном

Почесне консульство Ізраїлю виступило ініціатором чергового візиту представників України до Ізраїлю для обміну досвідом в сфері оподаткування, а також економічного розвитку. Ось уже протягом двох днів я разом з делегацією українських політиків перебуваю в Єрусалимі, де проходять зустрічі з керівництвом Ізраїлю.

До складу української делегації увійшли депутати Верховної Ради, в тому числі члени Комітету з питань податкової та митної політики, його голова Ніна Южаніна, також голова Львівської ОДА Олег Синютка, народний депутат Борислав Береза, співголова групи дружби Україна-Ізраїль Борислав Розенблат.

На цей раз українські парламентарії прихали, щоб вивчити ізраїльський досвід побудови системи оподаткування і зниження фіскального тиску, щоб потім ми змогли застосувати його в українських реаліях. Ізраїльський досвід - унікальний і може бути дуже корисним саме для України. Ізраїль побудував свою економіку в стані перманентної війни, терору, агресії, на безплідних землях. Але зумів вчасно розставити пріоритети. Тепер ми маємо можливість дізнатися, як при мінімальних ресурсах отримати максимальний зиск.

У неділю відбулася зустріч нашої делегації зі спікером Кнесету Юлієм Едельштейном, главою фінансової комісії Кнесету Моше Гафні, заступником міністра фінансів Іцхаком Коеном, екс-міністром закордонних справ і головою партії «Наш дім Ізраїль» Авігдором Ліберманом і генеральним директором Кнесету Роненом Плотом.

Ізраїльські колеги абсолютно відкрито поділилися з нами своїм безцінним досвідом: зокрема, Гафні розповів про те, що при демократії розбіжності між парламентом і урядом практично неминучі, але потрібно навчитися приходити до компромісу. І він, і пан Коен закликали українських парламентарів прагнути до зниження податків і зосередитися на підвищенні рівня ВВП на душу населення. Очевидні речі, до яких Україна все ніяк не може дійти.

Щоразу під час візитів до Ізраїлю я акцентую, що Україна - є привабливим регіоном для інвестування. Український бізнес прагне до стабільності, і ситуація, незважаючи ні на що, змінюється в кращу сторону. Дуже важливо, щоб якомога більше людей в Ізраїлі зрозуміли, що Україна має унікальні ресурсами, що тут можна робити бізнес.

Друзі, ось саме такі візити, коли люди спілкуються в неформальній атмосфері, зустрічаються як добрі знайомі, переконують ізраїльтян, що в Україні «є з ким мати справу». Зараз нам як ніколи потрібен інвестор. Інвестор, який захоче вкладати гроші і розвивати бізнес у нас в країні, створити робочі місця, платити податки. А для цього і потрібно реформувати систему оподаткування, щоб потенційний інвестор точно знав, що він і його гроші надійно захищені законом.
Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков та співголова групи міжпарламентських зв‘язків з Державою Ізраїль Борислав Розенблат

Генеральний директор Кнессету Ронен Плот та Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков

Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков

Генеральний директор Кнессету Ронен Плот, Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков та лідер партії «Наш дім Ізраїль» Агвідор Ліберман

Немає коментарів:

Дописати коментар