пʼятниця, 8 квітня 2016 р.

Друзі, чи знаєте ви, що ізраїльська армія входить до десяти кращих армій світу?


Згідно з рейтингом, складеним авторитетним Global firepower, десятка найпотужніших армій світу виглядає так: США, Росія, Китай, Індія, Британія, Франція, Японія, Південна Корея, Ізраїль і Туреччина.

У бойових частинах ізраїльської армії служить 160 тисяч осіб, а понад півмільйона регулярно проходять резервістські збори. Але особливо вражає обсяг ізраїльського озброєння: за даними видання, ізраїльська армія має в своєму розпорядженні 243 бойові літаки, 4 тисячі танків, 10 тисяч БТРів, 300 артилерійських знарядь, 3 фрегати і 6 підводних човнів. Для країни, яка за площею стоїть на 148 місці в світі і населення якої становить трохи більше 8 мільйонів чоловік - це значні цифри.

Але в Ізраїлі ЦАХАЛ - не просто армія. Це і майданчик для розвитку передових технологій, сучасних видів озброєння, а також значна стаття в бюджеті держави. Тільки за останній рік Ізраїль уклав військові контракти, дохід від яких склав 5,7 мільярда доларів. Причому, зважаючи на терористичні загрози останнього часу, Європа є одним з основних покупців Ізраїлю.

Так, бюджет армії становить понад 15 мільярдів доларів, але ізраїльтяни точно знають, що витрачають ці гроші з розумом і з користю. Армія оборони Ізраїлю працює за таким принципом, коли солдат думає тільки про те, як йому краще зробити свою роботу, а не що поїсти, що одягнути і чим воювати. Тому і входить до рейтингу кращих армій світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар