субота, 25 березня 2017 р.

Друзі!



Сьогодні свій День народження відзначає видатний український боксер, «Доктор Сталевий Молот» - Володимир Кличко!

Володимир народився 25 березня 1976 року в місті Семипалатинську (зараз місто Семей, Казахстан) у родині військового - Володимира Кличка. Коли хлопцю було 9, родина переїхала до України.

Займатися боксом Володимир почав у 13 років. Вже за 5 років завоював титул чемпіона Європи з боксу серед юніорів. У 1996 здобув золоту медаль на XXVI Літніх Олімпійських іграх в Атланті. В Україні за цю перемогу Володимир здобу відзнаку «За мужність». Після цього розпочав професійну кар’єру боксера, разом з братом приєднався до німецького клубу «Universum Box-Promotion». Їм навіть пропонували змінити прізвища на німецький манер, але хлопці – відмовились.

Перший титул чемпіона світу Володимир виборов 14 жовтня 2000 року в бою проти Кріса Берда, який до цього переміг брата Володимира – Віталія. Усього провів 68 боїв, у 64 – переміг, у 53 – нокаутом.

Володимир Кличко - чемпіон світу за версіями IBF, WBA, WBО, IBO і журналу «The Ring Magazine». На жаль, усі свої пояси він втратив 28 листопада 2015 року у Дюссельдорфі у бою з британцем Тайсоном Ф'юрі, якому судді віддали перевагу у двобої. Але я вірю, що найближчим часом Володимир знову отримає пояси чемпіона світу за версіями IBF і IBO у суперважкій вазі, а також пояс WBA Super та перможе британця Ентоні Джошуа. Бій з ним відбудеться 29 квітня на стадіоні «Вемблі» у Лондоні.

Я щиро вітаю українську зірку боксу! Бажаю нових перемог, звершень та радощів. Бо перемоги Володимира – це перемоги всієї України. Дякую за популяризацію здорового способу життя та гідний приклад для наслідування!

Немає коментарів:

Дописати коментар