четвер, 16 березня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Сьогодні виповнюється 85 років Альбіні Дерюгіній – відомій українській тренерці з художньої гімнастики, легендарній жінці, що стала символом цього виду спорту в Україні.

Альбіна Миколаївна народилася у 1932 році у Макіївці в багатодітній родині. Її батько загинув на фронті за декілька місяців до закінчення Другої світової війни, а мати докладала усіх можливих зусиль для того, аби виховати дітей гідно. Альбіна Дерюгіна закінчила Дніпропетровський технікум фізичної культури, згодом Київський інститут фізичної культури. Стати тренеркою тоді ще юну Альбіну надихнула її не менш легендарна наставниця - Валентина Зінченко. Запевнила свою ученицю, що бути тренером з художньої гімнастики її покликання.

З тих пір Дерюгіна не знає про те, що таке відпочинок та відпустка, робота стала головним сенсом її життя. Вона продовжує працювати і зараз, не зважаючи на вік. Каже, що саме працелюбність допомагає їй жити, бути у формі та виховувати нові таланти у художній гімнастиці. Альбіна Дерюгіна виховала таких всесвітньо відомих українських гімнасток, як Олександра Тимошенко, Оксана Скалдіна, Ірина Дерюгіна, Тамара Єрофеєва, Ганна Безсонова, Наталя Годунко, Ганна Різатдінова.

Вже завтра у Палаці спорту у Києві після 4-річної перерви стартує 22 «Кубок Дерюгіної» - міжнародні змагання з художньої гімнастики. У них візьмуть участь представники 28 країн.

Друзі! Альбіна Миколаївна – приклад працелюбної, талановитої жінки, яка досі допомагає втілювати у життя мрії дівчат, що займаються художньою гімнастикою. Вона уособлює собою постулат: «Якщо людина націлена на результат і віддана своїй професії, то вона обов’язково досягне успіху». З днем народження, пані Альбіно! Радості, щастя та здоров’я.

Немає коментарів:

Дописати коментар