середа, 15 березня 2017 р.

Друзі!



Сьогодні я хотів би розповісти вам історію успіху. Мова йде про ізраїльську компанію Mobileye. Напередодні її придбала всесвітньо відома американська корпорація Intel за рекордну для ізраїльського хай-тек сектору суму – понад $15 млрд.

Компанія була заснована у 1999 році у Єрусалимі. Вона займається розробкою сенсорів, камер переднього і заднього виду для автопілота. Серед її клієнтів 27 світових автовиробників, зокрема Audi, BMW і іншими.

Чому ж Intel виклав такі гроші за технології Mobileye? Компанія вже встигла винайти особливе програмне забезпечення для обробки даних, що збираються з встановлених на автомобілі датчиків і камер, і використовуються їх для запобігання ДТП і для розробки систем сприяння водієві. Найголовнішим елементом стала «розумна» відеокамера, яка визначає відстань до об‘єктів на дорозі, стежить за розміткою і дає рекомендації щодо запобігання зіткнень.

У Intel розповіли – використовуватимуть Mobileye для створення безпілотного авто. Кажуть, що таким чином подарували машині «розумний мозок». Після завершення угоди з продажу ізраїльська компанія стане частиною групи з автономного водіння, яка з того моменту базуватиметься в тому ж самому Ізраїлю, і очолить її, як не дивно, голова того ж вже майже «екс- Mobileye» Амнон Шашнуа.

Друзі, що я хотів донести до вас цією історію? По-перше, майбутнє настало вже зараз. По-друге, основне, що зараз потрібно світові – це новітні технології. Як бачите, за це готові платити неймовірні гроші. В України, так само, як і в Ізраїлю, є величезний потенціал до створення таких технологій. Тож будь-які стартапи та інновації мають підтримуватись та розвиватись.

Немає коментарів:

Дописати коментар