середа, 30 грудня 2015 р.

Ізраїльським вченим вдалося створити штучне золото


Доброго дня, друзі!

Сьогодні хочу спробувати знову здивувати вас. Як ви думаєте, наскільки далеко може зайти людина, якщо вона не має достатньої кількості природних копалин, в неї мало території, йде війна, але при цьому залишилися руки, голова і підтримка держави? Я відповім: нескінченно далеко. Прикладом тому знову є Ізраїль.

Цього року дослідникам ізраїльського університету Техніон вперше в історії вдалося виростити штучне золото в лабораторних умовах. Перефразовуючи класика - «в Ізраїлі все є»!

Штучне золото отримано у формі пористого монокристалу, який до того ж має чисельні переваги перед природним золотом. Такому матеріалу властива підвищена міцність, стійкість до високих температур, а також підвищена провідність електрики і тепла. А значить, він може активно використовуватися в комп'ютерних технологіях.

Хочу додати пару слів про сам університет, в якому зробили відкриття: Техніон є передовим вишем в галузі технічних наук. Саме тут у 80-і роки були винайдені оптичні волокна, відкриті квазікристали, одним з провідних напрямків у роботі університету є хімія. Багато років вчені Техніона працюють над створенням і вдосконаленням передових технологій. Тому цілком закономірно, що саме вони відкрили штучне золото.

Як стали можливі всі ці досягнення? Як я вже сказав, запорукою успіху тут є віра в свої сили, а також найактивніша державна підтримка. Коли держава не просто декларує свої наміри щодо розвитку науки, розуміє важливість технологій, тоді відбуваються такі ось закономірні відкриття.

Немає коментарів:

Дописати коментар