середа, 9 грудня 2015 р.

Згідно зі щорічною традицією Всесвітнє єврейське агентство Сохнут запросило до України делегацію з Ізраїлю.


Як правило, до складу делегації входять представники виконавчої та законодавчої влади, громадські та культурні діячі.

На мій погляд, такі візити дуже важливі та продуктивні. Вони допомагають не лише ближче познайомитися з країною, але й більш детально вникнути в діяльність єврейських організацій, що працюють в Україні, зрозуміти їхні проблеми та турботи.

В цьому році Україну відвідали віце-спікер Кнесету та голова делегації Меір Кохен, депутати Кнесету Хамад Амар, Нава Бокер та Меріав Бен Аріі, генеральний секретар Єврейського агентства Жош Швартс, керівник адміністрації спікера Алберт Сахарович, радник прем’єр-міністра з питань політики Кобе Цореф, працівник міністерства внутрішніх справ Ізраїлю Ліор Сахар та інші офіційні особи.

Більшість делегатів відвідали Україну вперше. Ізраїльські політики були вражені діяльністю єврейської громади.

Я дуже радий, що мені випала нагода познайомити таку представницьку делегацію з роботою Почесного консульства. Ми змогли обговорити ряд ініціатив, втілення яких суттєво зміцнить співробітництво між Ізраїлем та Західною Україною.

На святкову вечерю, яка була організована Почесним консульством з нагоди Хануки крім членів ізраїльської делегації приїхали керівник фракції «Самопоміч», депутат ВР Олег Березюк, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька та голова комітету ВР з питань науки та освіти Лілія Гриневич. Українські та ізраїльські політики зійшлися на думці про необхідність створення ЗВТ, зміцненню та розширенню співробітництва в соціальній та культурній сферах.

Перед вечерею, згідно з традицією свята Ханука, рабин Йонатан Маркович запалив для нас ханукальну свічку.

Немає коментарів:

Дописати коментар