вівторок, 29 грудня 2015 р.

Уряд Сполучених Штатів оголосив про намір профінансувати навчання українців у кращих американських бізнес-школах.


Фонд Western NIS Enterpise заплатить до $ 100 тисяч кожному, хто вступить до Гарварду, Стенфорду або Єльського університету. Обов'язкова умова для отримання стипендії - після двох років навчання необхідно повернутися працювати в Україну. Американський уряд назвав це «інвестиціями в майбутнє України». На думку американців, це допоможе нашій країні подолати кризу.

Я вважаю, що це прекрасна можливість для молодих людей не тільки забезпечити собі надійне майбутнє, мати можливість отримати роботу в будь-якій компанії світу, а й спосіб допомогти нашій країні. У цьому сенсі якісна освіта, яку забезпечують найкращі вузи Америки, може стати фундаментом щасливого і успішного життя не тільки для себе особисто, а й для держави в цілому.

Поки українців в американських університетах мало, навчання там коштує дуже дорого: дипломи отримують не більше 15 українських студентів на рік. У благодійному фонді, який оголосив про стипендії, сподіваються збільшити це число до 200 осіб на рік.

Для того, щоб отримати стипендію, необхідно вступити до американського вишу. Чим не стимул для розвитку? П'ятеро українців вже скористалися стипендією в 2015 році, в 2016 в США поїдуть 40 стипендіатів.

Не так давно відомий український музикант, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який сам зараз навчається в Єльському університеті, презентував у Вашингтоні так званий освітній "план Маршала", в якому запропонував США та іншим західним країнам надавати українцям безкоштовну вищу освіту. На думку Вакарчука, це допоможе Україні подолати корупцію, бо виховає покоління українців із західним способом мислення. Вважаю, ця ініціатива зіграла не останню роль у наданні стипендій для українців.

Однією з умов успішного розвитку особистості, будь-якої компанії або цілої країни є гарна освіта. Нові знання необхідно отримувати протягом всіх життя. Пропозиція американського уряду - блискучий шанс забезпечити цей успішний розвиток для нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар