середа, 23 грудня 2015 р.

Сьогодні, 23 грудня Президент України Петро Порошенко під час державного візиту до Ізраїлю виступив перед депутатами Кнесету.


Президент України Петро Порошенко, Президент Ізраїлю Реувен Рівлін, Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков
У своїй промові Президент звернувся до керівників, депутатів і народу Ізраїлю, запевнивши їх у тому, що Україна є добрим другом і надійним партнером Ізраїлю.

Головною метою свого візиту Президент назвав активізацію політичного діалогу та економічне співробітництво між Україною та Ізраїлем. «Головна мета мого державного візиту до Ізраїлю - активізувати політичний діалог, торгово-економічне та інвестиційне співробітництво, визначити шляхи посилення двосторонньої взаємодії у всіх інших сферах: культурній, економічній», - заявив він.

За словами Президента, незважаючи на складну ситуацію і щоденні виклики, Україна поступово перетворюється в унікальний ринок, і в країні створюються сприятливі умови для інвестування. Порошенко запевнив, що «робиться все, щоб створити максимально сприятливі умови для інвестування, атмосферу «open space» для представників бізнесу».

Глава держави зазначив, що Україна вивчає досвід Ізраїлю в тому, як розвивати країну, незважаючи на складні обставини. Президент назвав пріоритетом у створенні сприятливих умов для бізнесу, боротьбу з корупцією. За його словами, в найближчі роки Україна стане одним з кращих місць в Європі для інвестування. «Ми віримо в майбутнє України і будемо це доводити своїми знаннями, досвідом і грошима», - сказав він. Президент нагадав, що 26 грудня виповнюється 24 роки з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Державою Ізраїль.

Окремо Президент наголосив на важливості досвіду Армії оборони Ізраїлю для України. Він зазначив, що Україна стоїть перед схожими викликами, які стояли перед Ізраїлем десятки років тому. Однак, Україна, як і Ізраїль, вистоїть, підкреслив Порошенко.

За його словами, російська агресія проти України - це війна світоглядів. «Я хочу підкреслити, російська агресія проти України, це не тільки війна за територію, Росія має велику територію, це війна світоглядів, це війна проти свободи і демократії. І Україна, і українці сьогодні захищають її, і українці гинуть саме за свободу і демократію», - сказав Президент.

«Україна, подібно Ізраїлю, має сусіда, який заперечує саме наше право на існування», - заявив Петро Порошенко. На його переконання, український народ хоче бачити свою державу серед європейських демократій, політично вільних, економічно розвинених і соціально успішних держав. «Але ми ні на хвилину не забуваємо про те, що європейська цивілізація, цивілізація Біблії своєю появою зобов'язана, в тому числі, і потужним близькосхідним корінню, - зазначив Президент. - Сьогодні Україна є форпостом демократії на Сході Європи, так як Ізраїль є форпостом демократії на Близькому Сході».

За словами Порошенка, один із засновників сіонізму Теодор Герцль сказав колись, що для побудови великої нації потрібен великий супротивник. «Дехто в Кремлі вирішив стати для України саме таким противником. Але Україна не хоче ворожнечі. Ми хочемо миру», - зазначив Президент.

Наслідком агресивної політики Росії, вважає Президент, стало також існування загрози для єврейської громади Криму. Порошенко також заявив, що Кремль підтримує і фінансує тероризм не тільки в Україні, але й на Близькому Сході. «Кремлівський режим підтримує і фінансує терористичну діяльність на території, як в зоні конфлікту, до речі, як і на решті території України. І ці методи діяльності Росія відчуває не тільки в Україні, але і в інших регіонах світу, зокрема на Близькому Сході», - сказав Президент. За словами Порошенка, завезені недавно в Сирію російські ракетні комплекси С-400 «здатні істотно вплинути на баланс сил в регіоні».

Окремо український Президент відзначив внесок євреїв в оборону України. «У протистоянні зовнішньої агресії моя держава відродила свою армію. Армію, яка за кілька місяців поступово перетворюється на одну з найбільш боєздатних на континенті, - зазначив президент. - У цій армії воюють громадяни України - представники різних національностей. Я пишаюся тим внеском, який роблять для захисту держави євреї», - заявив Порошенко.

Порошенко подякував єврейським організаціям, які підтримали Революцію Гідності і виступили проти агресії Кремля щодо України.

Президент підкреслив, що зараз Україна очікує більш чіткої позиції влади Ізраїлю щодо подій на Сході України. «Я вірю, що ізраїльські політичні діячі більш чітко сформулюють свою позицію щодо подій в Україні з урахуванням динамічних змін останнього часу, що відбуваються на Близькому Сході», - сказав Президент, виступаючи перед парламентарями.

Фото 1: Президент України Петро Порошенко, Президент Ізраїлю Реувен Рівлін, Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков

Фото 2: Президент України Петро Порошенко, Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков



Президент України Петро Порошенко, Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков

Немає коментарів:

Дописати коментар