вівторок, 22 грудня 2015 р.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко перебуває з державним візитом в Ізраїлі.

Президент України Петро Порошенко та Президент Ізраїлю Реувен Рівлін 

За час візиту 22-23 грудня Глава української держави проведе переговори з керівництвом Ізраїлю, поспілкується з представниками ізраїльського бізнесу та громадськістю, українською діаспорою та волонтерами. Також Президент України виступить перед ізраїльськими депутатами в Кнесеті. Як Почесний консул Ізраїлю в Україні я був запрошений взяти участь у низці офіційних зустрічей.

Планується, що під час державного візиту обговорюватимуться низка двосторонніх угод, серед яких - можливість підписання Договору про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

На даний момент Президент з дружиною Мариною Порошенко вже відвідали Меморіальний комплекс Голокосту «Яд Вашем». Також вони планують побувати на горі ім.Т.Герцля і в Храмі Гробу Господнього.

Крім того, вже відбулася зустріч Президента України з Президентом Ізраїлю Р.Рівліним. Як сказав пан Порошенко: «Я приїхав як президент країни, яка щодня бореться за свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Україна та Ізраїль в даний час стикаються з серйозними проблемами. Найбільш важливою з них є: як захистити свою країну від зовнішньої загрози ».

Президент Ізраїлю подякував українському народові за великий внесок вихідців з України у розвиток Ізраїлю. У свою чергу Президент України висловив захоплення патріотизмом і хоробрістю ізраїльтян, які щодня стоять на сторожі свого суверенітету.

Глава Української держави також висловив сподівання, що кількість ізраїльських інвестицій в українську економіку в майбутньому зросте, і запевнив Президента Ізраїлю в тому, що Україна готова допомогти ізраїльським компаніям вийти на ринок нашої країни. Президенти двох держав підтвердили спільну зацікавленість у розвитку двостороннього співробітництва в торговельно-економічній, науково-технічній, туристичній та гуманітарній сферах.

Також Глава України подякував Президенту Ізраїлю за надання фінансової та медичної допомоги громадянам України, які постраждали під час Революції Гідності і бойових дій в зоні АТО.

Держава Ізраїль сьогодні є одним із стратегічних партнерів для України. Наші країни зацікавлені у взаємному розвитку відносин на державному рівні. Саме тому я вірю, що сьогоднішній візит Президента Петра Порошенка в Ізраїль стане каталізатором чергового етапу розвитку зв'язків між нашими країнами!



Немає коментарів:

Дописати коментар