понеділок, 14 грудня 2015 р.

Міністерство закордонних справ розпочинає популяризацію України у світі.


Для розвитку публічної дипломатії, МЗС України оголосило про початок міжнародної кампанії «Моя Україна - це» (www.myukraineis.org). Сайт буде популяризувати нашу країну за кордоном. Планується, що такий міжнародний майданчик зможе змінити існуючі стереотипи та кліше й показати справжнє обличчя сучасної України.

Особливістю сайту стане те, що наповнювати його зможуть самі користувачі. Кожен бажаючий зможе запропонувати для розміщення інформацію про історію України, її досягнення, перспективи, успіхи, а також відомих історичних особистостей. Кращі матеріали користувачів, після розгляду авторитетною експертною радою, будуть публікуватися на сайті.

Можна сказати, що тепер кожен з нас зможе безпосередньо брати участь у створенні іміджу України у світі.

Крім того, Верховна Рада прийняла закон про створення англомовного телеканалу «Ukraine Tomorrow»: телерадіокомпанія буде забезпечувати інформацію про події в Україні для іноземної аудиторії, а також українців, які перебувають за кордоном. Особливістю цього проекту стане той факт, що органи державної влади не зможуть втручатися в процес роботи телерадіокомпанії.

Сьогодні інформацію про Україну світ бачить тільки з суб'єктивної позиції західних журналістів або російських пропагандистів. І дуже важливо, щоб формуванням іміджу нашої країни займалися саме українці.

Нагадаю, що Почесне консульство Ізраїлю також бере активну участь у інформаційному розвитку України: у ці дні триває збір робіт на конкурс «Україна за хвилину», який покликаний підтримати популяризацію України у світі.

Кожен з нас може і повинен сприяти об'єктивному інформуванню про Україну, про події в нашій країні, про її людей, проблеми і перспективи.

Немає коментарів:

Дописати коментар