понеділок, 28 грудня 2015 р.

Кілька днів тому Міністерство культури України розширило «список діячів культури, що несуть загрозу національній безпеці» на 43 людини.


Таким чином, зараз в Україні заборонено в'їзд 83 зарубіжним артистам, які «несуть загрозу національній безпеці». Крім того, Мінкульт спільно з Нацрадою з питань телебачення розглянули питання демонстрації фільмів «радянської епохи на телебаченні».

Як повідомили прес-служби відомств, якщо надійде відповідний запит від РНБО і СБУ, то в Україні заборонять до показу фільми, в яких знялися колись неблагонадійні артисти в період, коли вони ще були цілком благонадійними.

Так у нас можуть заборонити «Іронію долі ..», «Чародїїв», «Гардемаринів», «Трьох мушкетерів» і т.д ... Тому що ... Що? Картини мають невідповідну громадянську позицію? Ці фільми руйнують засади державності? Змінюють світогляд громадян?

Чому сьогодні через пропагандистську політику Росії, яка повсюдно заволоділа свідомістю, в тому числі, цілком раціональних людей, наші чиновники приймають подібні абсурдні рішення? Невже мало нам «убитих снігурів» і «розіпнутих немовлят»? Так, я цілком згоден, що громадяни країни, які підтримують захоплення чужої суверенної території, виправдовують вбивства мирних громадян, пропагують національну ворожнечу, не можуть відвідувати нашу країну. Але такими темпами ми скоро теж будемо в ряду поціновувачів творчості LifeNews і Russia Today.

Навіщо намагатися змішувати особистість окремої людини і художні твори? Адже коли ми слухаємо музику Чайковського або дивимося на картини Леонардо, ми не думаємо про те, яку з партій вони підтримували, наскільки були толерантні до оточуючих чи як висловлювалися в побуті. Нам цікаві їхні творіння насамперед. Може почнемо вже бути патріотами, а не популістами-реформаторами?

Друзі, хотів би дізнатися і вашу позицію з цієї проблеми.

Немає коментарів:

Дописати коментар