понеділок, 28 грудня 2015 р.

Україна поставить 30 літаків АН-178 Саудівської Аравії


Друзі, нещодавно я писав про досягнення українських авіаконструкторів. У той час, як економіка України не сьогодні-завтра впаде в прірву, вітчизняні авіаконструктори успішно укладають вигідні контракти. Так українське КБ «Антонов» і «Тaqnia aeronautics» Саудівської Аравії підписали «Меморандум про взаєморозуміння». Це закріпило наміри сторін на поставку 30-ти багатоцільових літаків АН-178 Королівським ВПС Саудівської Аравії.

Підписання договору сьогодні - це черговий факт міжнародного визнання високої надійності українських літаків, а також класу наших конструкторів. Такий крок, без сумніву, зміцнить взаємини між нашими країнами, а мати за друга Саудівську Аравію - відмінний варіант.

За оцінками фахівців, наразі потреба світового ринку становить близько 300 таких літаків. Його значними перевагами в порівнянні з іншими літаками цього класу є ціна і низькі експлуатаційні витрати.

Крім того, представники Саудівської Аравії заявили, що будуть реалізовувати спільну маркетингову політику по просуванню АН-178 на ринки інших країн.

Окремо хочу відзначити один цікавий факт: деякий час тому КБ «Антонов» завершив конкурс на кращу народну назва для нового літака. Лідером голосування на протягом всього конкурсу був «Бандера»)) Наступні два місця займають «Амет-Хан Султан» на честь легендарного льотчика з Криму, а також «Кіборг», на честь український бійців, які захищали Донецький аеропорт. Уявіть, як 30 «Бандер» літають над Близьким Сходом?)

Немає коментарів:

Дописати коментар