пʼятниця, 25 грудня 2015 р.

Ізраїль запускає нову програму кібербезпеки


Почну зі звичного: Ізраїль є світовим лідером в IT-сфері, а також сучасних систем кібербезпеки. Не втомлююся повторювати це знову і знову, тому що і Україна може наслідувати приклад Ізраїлю, ставши одним з лідерів у світі IT, почати заробляти для скарбниці мільйони доларів, вийти на світовий ринок.

Яким чином Ізраїль досяг такого рівня? За допомогою масштабної державної підтримки. В Ізраїлі чудово розуміють важливість збереження міжнародного лідерства в сфері-IT і постійно просувають нові технології. Саме державне фінансування забезпечило надійне зростання кіберіндустріі країни, вихід на світовий ринок, залучення мільйонних інвестицій.

Останньою з ряду ініціатив з розвитку кіберіндустріі в Ізраїлі стане запуск другої фази програми KIDMA на початку 2016 року. Три роки тому Міністерство економіки та промисловості і Штаб кібербезпеки Ізраїлю створили програму KIDMA (абревіатура слів «просування досліджень в області кібербезпеки»). Програма надає підтримку ізраїльським компаніям, які займаються дослідженнями та розробкою в області кібербезпеки. Загальний бюджет програми склав 100 млн шекелів. Отже, ізраїльська держава виділяє гроші і ресурси для підтримки приватних компаній.

Днями в українському парламенті було прийнято державних бюджет. Чи треба говорити про те, що на підтримку кібербезпеки країни в ньому коштів практично не передбачено?

Зараз Ізраїль планує перейти до роботи з довгостроковими проектами, держава бачить великі перспективи у підтримці індустріальних програм. Уряд планує створення науково-технологічної бази та надання необхідної підтримки для розвитку IT-технологій. Такий підхід продовжить сходження Ізраїлю на світовий ринок кіберіндустріі, знову наповнить бюджет, зміцнить свій імідж ...

Я вірю, що досвід Ізраїлю, тісна співпраця між нашими країнами допоможе і Україні розвиватися у сфері IT-технологій, і ми також зможемо виходити на нові горизонти, займати гідне місце на світовій арені.

Немає коментарів:

Дописати коментар