пʼятниця, 11 грудня 2015 р.

Тиждень ізраїльського кіно у Львові


Тиждень ізраїльського кіно

Доброго дня, пані та панове!

10 грудня Почесне консульство Ізраїлю в Україні провело урочистий захід з нагоди іудейського свята Хануки у Львові. Під час свята, я разом з рабином Йонатаном Марковичем прийняв участь в церемонії запалювання ханукальної свічки.

Хочу подякувати гостям, які прийшли, щоб разом з представниками єврейської громади Львова відсвяткувати початок Хануки. Свято відвідали голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, представники дипломатичного корпусу Західного регіону України, бізнесмени, громадські діячі Львова.

Під час святкового прийому, ми обговорили плани та перспективи співробітництва Почесного консульства Ізраїлю з адміністрацією та консулами західного регіону. Зокрема, з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою я обговорив стратегію залучення ізраїльських інвестицій до Львівського регіону.

Продовженням вечора стала церемонія відкриття Тижня ізраїльського кіно у Львові. Організаторами виступили Міжнародний кінофестиваль «Молодість» та Посольство Ізраїлю в Україні.

Фестиваль проходив одночасно в п’яти містах України. Вважаю, що це чудова нагода познайомитися із життям сучасного Ізраїлю, подивитися на життя ізраїльтян їхніми ж очима.

Ізраїльтяни, як ніхто інший можуть зрозуміти українців у їхній боротьбі, у прагненні самовизначитися та жити в мирі. Але також в найскладніші часи і завжди найголовнішим залишається доля звичайної людини. Саме про це сьогодні говорить ізраїльське кіно.

Вважаю, що проведення таких заходів як Тиждень ізраїльського кіно, дуже важливе для обох наших країн.

Нехай і на кілька днів, годин чи хвилин, проте всі ми опинимося в світі, де можна забути про тяжкі дні, які переживає наша країна та знову відчути себе звичайними людьми зі звичайними радостями та переживаннями. Почесне консульство Ізраїлю буде сприяти проведенню подібних зустрічей і в майбутньому. Сподіваюсь, що вони стануть гарною традицією.




Немає коментарів:

Дописати коментар