середа, 30 серпня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Я неодноразово підкреслював, що Ізраїль - це нація стартапів. Ідеї успішних проектів з'являються там чи не щогодини. Але особливість поведінки ізраїльтян у тому, що вони одразу реалізують свої думки. Наприклад, якщо хочуть запросити дівчину на побачення - роблять це одразу і йдуть вечеряти у той самий день. Так само і з ідеями стартапів - коли якась одна з'являється, її починають втілювати без страхів, перевірок та інших умовностей.

І це приносить успіх. Кілька днів тому американський фармацевтичний холдинг Gilead Sciences купив ізраїльський медичний стартап Kite Pharma за величезну суму - $11,9 млрд.

Компанію Kite Pharma у 2009 році створив доктор Ар'є Берллдегран для проведення досліджень. Чому ж за неї заплатили такі колосальні гроші? Ця ізраїльська компанія розробила експериментальний імунотерапевтичний препарат Axi-cel, який виявився високоефективним засобом для лікування агресивної неходжкінської лімфоми. Усе завдяки технології CAR-T, яка передбачає модифікацію імунних клітин пацієнта шляхом додавання Т-клітин антигенного рецептора. Коли ці змінені клітини повторно вводять у організм пацієнта, вони цілеспрямовано знищують ракові клітини. Зараз препарат чекає на схвалення для продажу у США.

Друзі! Україна має шалений потенціал для того, аби стати наступною стартап-нацією. Тут є свої успішні ідеї та працелюбні інноватори. Я впевнений, що вже за кілька років і так успішна в Україні галузь покаже зріст та якісно нові результати.

Немає коментарів:

Дописати коментар