субота, 19 серпня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Сьогодні День народження Володимира Конкіна – відомого актора, який отримав звання Заслуженого артиста України раніше за усіх – у 23 роки. Він – зірка легендарних фільмів «Як гартувалась сталь», «Втеча з палацу», «Марина», «Переходимо до любові», «Ати-бати, йшли солдати», «Пригоди Тома Сойєра і Гекльберрі Фінна» та інших.

Народився актор у Саратові. В дитинстві Конкін пережив страшне горе – коли йому було всього два роки, від невиліковної хвороби помер його 17-річний брат. Ця трагедія надзвичайно вплинула на Володимира.

Конкін хотів бути істориком. Але одного разу зустрів свого друга дитинства, який збирався вступати у театральний інститут. Тоді вирішив спробувати себе, але серед допущених до другого екзамену свого прізвища не знайшов. Хлопець вирішив – доведе справу до кінця та дізнається, чому він не пройшов далі. Звернувся до приймальної комісії, а та дала йому другий шанс. Так Володимир Конкін став студентом Саратовського театрального училища. Батьки любили театр, тому вибір сина – підтримали.

Саме у студентські роки Володимир зустрів свою другу половину – дівчину Аллу. На четвертому курсі одружилися і прожили у щасливому шлюбі майже 40 років. Одразу після весілля дівчина завагітніла і народила Конкіну близнюків.

Після закінчення навчання Володимира запросили стати актором Харківського театру юного глядача. Він з радістю пристав на цю пропозицію. А згодом отримав друге, найважливіше у його житті запрошення – на проби фільму «Як гартувалась сталь». Тоді його взяли на роль другого плану, але Сергій Параджанов, який був членом художньої ради, що передивлялася відзняті кадри, побачив хлопця і запитав режисера: «А хто це в тебе там? На задньому плані? Ось хто має грати Корчагіна!».

Конкін мріяв познайомитись із Параджановим особисто, але у день, коли він запросив молодого актора на чай, його заарештували.

Фільм став надзвичайно гучним і успішним. Але найбільше хлопця хвилювало, що скажуть батьки. Вони прийшли і від щирого серця подякували Конкіну за цю роль.

Після цього Володимир ще 5 років працював на Кіностудії Довженка. Загалом зіграв у більш як 40 кінофільмах. Під час одного з останніх візитів до Києві він відвідував колишнє місце роботи і був дуже засмучений його станом. «У Києві я хочу дивитися українське кіно і слухати тріо бандуристів. Але я не бачу їх на афішах», - казав Конкін в одному з інтерв’ю. Та й сам Володимир Конкін не знімається у кіно – бо там немає гідних ролей.

Вітаю цього відомого актора з Днем народження і щиро сподіваюся, що відродження чудового українського кінематографу було вже не за горами.

Немає коментарів:

Дописати коментар