неділя, 16 липня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Сьогодні День народження неперевершеної української акторки Ади Роговцевої.

Ада Роговцева народилася 16 липня 1937 року у Глухові. Навчалась в школі № 10 у Полтаві. Талант до акторської майстерності Роговцева отримала в спадок від бабусі. Професію обрала свідомо і у 1954 вступила у Київський театральний інститут імені Івана Карпенка-Карого. Вистава «Варшавська мелодія» враз зробила жінку зіркою. Уявіть, за роки кар’єри Роговцевій довелося зіграти свою героїню Гелену 670 разів! Булі й інші, не менш яскраві головні ролі. У театрі жінку обожнювали всі.

Але потім змінилось керівництво і акторка вирішила піти звідти. В одному з інтерв’ю Ада Роговцева розповідала, що коли йшла з театру, торкнулася кожного глядацького стільця. Пізніше акторка гастролювала з різними концертними програмами та камерними театрами.

Великим щастям та прикладом для всіх стали стосунки Ади Роговцевої із чоловіком – Костянтином Степанковим. Він був викладачем у театральному виші, вона – студенткою. Вони покохали одне одного і увесь час були поряд: підтримували, розуміли, надихали та любили.

На жаль, Костянтин Степанков помер у 2004 році – через рак підшлункової залози. Через 8 років рак забрав і сина Роговцевої – Костянтина Степанкова-молодшого. У 27 років він допомагав ліквідовувати аварію на Чорнобильській АЕС, тоді почав хворіти. Ці дві трагедії значно вплинули на відому акторку і залишили великі шрами на її серці. Але вона продовжила жити і творити. Своє кохання вона дарує донці Катерині, теж акторці та режисерці, та онукам.

Крім того, Ада Роговцева завжди вирізнялася своєю свідомою громадянською позицією. Після окупації Криму та початку війни на Сході України вона почала активно допомагати бійцям АТО, виступала з концертами перед воїнами, організовувала збір коштів на шпиталь для українських військових і зібрала 52 тисячі на лікування поранених, за що у вересні 2015 в Росії проти неї було порушено кримінальну справу. Але акторка все одно не збирається їхати туди, тому не боїться бути персоною нон ґрата.

«Найголовніше в житті людини – зберегти свою людську гідність всупереч усьому. Тому що людина без гідності – неповноцінна людина, а народ без гідності – це вже не народ», казала Ада Роговцева. Від усього серця я хочу привітати цю талановиту жінку з 80-річчям, побажати міцного здоров’я, радості, родинного тепла. 
Дякую за талант, за мистецтво, за позицію та приклад. 
З Днем народження!

Немає коментарів:

Дописати коментар