пʼятниця, 14 липня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Сьогодні поблизу Левових воріт на території Храмової гори у Єрусалимі стався теракт. Троє терористів відкрили вогонь по поліцейським, після чого намагалися сховатися у мечеті неподалік. Під час переслідування злочинців ліквідували правоохоронці.

Теракт здійснили мешканці ізраїльського арабського міста Умм ель-Фахм, і були не лише родичами, а й тезками. Усіх трьох звали Мухаммад Джабарін. Їм було 30, 20 та 19 років. Двоє з них за день до теракту виставили у Facebook своє фото з написом: «Посміхніться. Завтра буде краще». Цей знімок опублікував сайт, що належить терористичній організації ХАМАС. Але сам ХАМАС відповідальність за теракт на себе не взяв. Там стверджують, що терористи були активістами «Ісламського руху».

Після нападу троє поліцейських потрапили до лікарні, двоє – у критичному стані. На жаль, вони померли. Прапорщику Хаілю Сатауі було 30 років, він служив у прикордонній поліції, згодом працював у підрозділі, що підтримував безпеку на Храмовій горі. Я хочу висловити співчуття усій його родині – батькам, трьом братам, дружині та дитині, якій виповнилося три тижні.

Інший загиблий – Каміль Шанан, йому було 22 роки. Він вступив до лав поліцейських усього 7 місяців тому. Співчуваю його батькам, брату та сестрам.

Сьогодні Храмова гора буде безлюдною та мовчазною – її закрили для відвідувачів, п’ятничну молитву відмінили.

У цей скорботний для Ізраїлю день я хотів би подякувати за щоденний героїзм тим, хто обороняє державу. І в Ізраїлі, і в Україні добре розуміють ціну відповідальності, яку беруть на себе ці люди – вони виконують найважливішу місію, охороняють нашу з вами безпеку, інколи ціною свого життя. Вічна пам’ять героям, що померли, боронячи Батьківщину.

Немає коментарів:

Дописати коментар