понеділок, 10 липня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Що робить державу успішною? Один з аспектів – жага підтримувати талановитих людей. Зокрема, розробників-новаторів, які впіймали хвилю новітніх ідей і можуть створити щось таке, у що навіть важко повірити з першого погляду.

В Ізраїлі нещодавно створили інноваційний технологічний фонд, який фінансуватиме такі винаходи. Але хто за ним стоїть? «Моссад» - політична розвідка Ізраїлю, одна з найефективніших і професійних спецслужб світу. Саме там готові витратити по півмільйона доларів на один проект задля того, щоб отримати найновіші та найбільш зухвалі технології першими.

Назвали фонд «Лібертад», що походить від латинського слова «свобода». Це означає, що приватні компанії та підприємці отримають свободу для розвитку своїх технологій. Крім того, саме так називався корабель, на якому у 1940 році репатріанти прилили до берегів ізраїльської землі.

Ініціював створення фонду 46-річний генеральний директор офісу Елі Гронер. Перед ним постала задача якомога більше задіяти стартапи у діяльності розвідки, яке він вирішив таким чином. Фонд інвестуватиме гроші в науково-дослідницькі та конструкторські розробки. Найбільше «Моссад» цікавлять розробки роботизованих, енергетичних та акумуляторних технологій, інструменти для шифрування даних та розпізнавання особистостей.

Друзі! Мені здається, що такий досвід варто було б запозичити і Україні. Бо тут теж є безліч талановитих та розумних винахідників, які могли б зробити важливі державні структури інноваційнішими та стати на підсилення безпеки України.

Немає коментарів:

Дописати коментар