понеділок, 17 квітня 2017 р.

Друзі!





Друзі! 16 квітня 1889 року народився легендарний актор та кінорежисер, найвідоміший комік у світі Чарльз Чаплін. Він тричі отримував "Оскара", але жодного разу - як кращий актор. Чарльз був класиком ери німого кіно, зробив неоціненний внесок у розвиток кінематографу.

У своїй автобіографії відомий актор писав, що народився у Лондоні. Утім інсує кілька інших версій щодо місця його народження. Через те, що першим офіційним документом Чапліна був паспорт, неясно, де він народився. У своєму сейфі в Швейцарії він зберігав листа, в якому невідомий чоловік розповідав, що Чаплін народився у циганській кібітці неподалік Бірмінгема. Коли американський ФБР проводив розслідування походження Чарльза, основною версією було те, що він народився у єврейській родині десь у Російській імперії. Це підтверджували слова Чапліна, який казав, що хоче одного разу повернутися, хоча жодного разу у зрілому віці не їздив туди. Ймовірним місцем народження Чапліна називають Одесу.

Вперше на сцену Чарлі вийшов, коли йому було усього 5 років. Він заміняв свою маму, у якої були проблеми з голосом. Він співав так проникливо, що публіка була у захваті і почала кидати монети на сцену. Чаплін не розгубився, почав збирати гроші прямо посеред виступу. А потім продовжив співати.

У 14 років Чарлі отримав постійне місце роботи у театрі. Він був неграмотним, і дуже боявся, що про це дізнаються. Текст для ролей йому читав уголос брат Сідні. Життя Чапліна змінилося, коли він потрапив до акторської трупи Фреда Карно. Саме у її складі він поїхав до Америки.

В США його помітив продюсер Мак Сеннет. За його протекцією Чапліна зняли у перших фільмах, але спершу успіху не було і знімали Чарльза неохоче. Але час минав, він став відомим. Образ Волоцюги зробив Чапліна не просто успішним актором, а легендою!

Успіх був шаленим. Чаплін працював із кращими кіностудіями, а згодом взагалі створив свою, аби робити незалежне кіно.

До 1922 року Чаплін не мав власного будинку — жив у готелях, орендованих кімнатах. Але згодом Чарлі побудував свій будинок у Беверлі-Хіллз просто помпезну будівлю: у будинку, окрім 40 кімнат, був кінозал і орган.

Наприкінці свого життя Чарлі переїхав до Швейцарії, де жив із четвертою дружиною Уною. Взагалі у актора було 12 дітей.

Помер легендарний Волоцюга 25 грудня 1977 року. Цікавий факт: тіло Чапліна навіть викрадали з могили, викрадачі хотіли отримати викуп від родичів, але їх затримала поліція.

Аби ситуація не повторилася, могилу Чапліна забетонували.

Друзі! Одна з найвідоміших цитат Чарлі Чапліна: "Ми забагато думаємо і замало відчуваємо". Давайте волю своєму серцю і частіше кажіть добрі і важливі слова тим, кого любите

Немає коментарів:

Дописати коментар