субота, 22 квітня 2017 р.

Друзі!



Учора в Києві відбулася зустріч українських та ізраїльських журналістів. 24 представники провідних ЗМІ Ізраїлю приїхали в Україну, аби познайомитись з інформаційною ситуацією у країні, налагодити зв’язки з українськими колегами.

Я радий, що мені вдалося посприяти організації цього заходу, бо я вважаю, що саме журналісти мають доносити до людей правду та сприяти побудові позитивного іміджу країни. Наведу вам приклад.

У травні 2015 року я запросив понад 20 журналістів із Ізраїлю на відкриття Почесного Консульства Держави Ізраїль у Львові. Після чого вони вирушили у прес-тур Західною Україною. Пізніше про всі принади та особливості вони розповіли ізраїльській аудиторії. Цей візит пізніше допоміг відкрити авіасполучення Львів – Тель-Авів. А це – 2 рейси в тиждень, що ніколи не пустують. Таким чином був створений постійний туристичний потік як в Україну, так і в Ізраїль. Понад це, завдяки створеному ізраїльськими журналістами позитивному іміджу України я не раз зустрічав людей, які хотіли інвестувати кошти у різні проекти в Західному регіоні держави.

Так само і українські журналісти підтримують позитивний імідж Ізраїлю у ЗМІ. Завдяки йому українці знають, що Ізраїль – великий друг для України та взірець для наслідування.

Віднедавна зустрічі українських та ізраїльських журналістів відбуваються на регулярній основі. За словами першого заступника Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарової, вже скоро делегація представників українських ЗМІ приїде з візитом у Ізраїль для налагоджування зв’язків. Досвід ізраїльських журналістів для них – безцінний, особливо, що стосується висвітлення подій у зоні військових конфліктів, бо Україна живе у стані війни три роки, а Ізраїль – 68.

Друзі! Журналісти – це охоронці демократії, тому їхня робота – надзвичайно важлива. Особливо, в умовах інформаційної війни.


Немає коментарів:

Дописати коментар