четвер, 27 квітня 2017 р.

Друзі!






Друзі! Нещодавно своє 75-річчя відзначила одна з найвидатніших американських акторок єврейського походження – Барбара Стрейзанд. Та чи знали ви, що коріння відомої актриси та співачки – українське?

Дід Барбари Стрейзанд – Ісаак народився у Західній Україні, в містечку Бережани, що на Тернопільщині. Його родина жила бідно, хата з двох кімнат, де на лавках спали і бабуся, і дідусь, і батько, і матір, і сестра, і брат. Від скрути Ісаак вирішив шукати кращого життя і у 1898 році поїхав з Бережан. Як виявилось, назавжди.

Він емігрував до Америки, пережив 15 страшних діб на кораблі. Тоді така виснажлива подорож коштувала багатьом емігрантам життя, їхні тіла просто викидали за борт.
На митному контролі Ісаак Стрейзанд заповнив митну декларацію так: «Національність: галицька. Останнє місце проживання: Бережани. Грошей не має».

Двоюрідний брат Ісаака тоді вже деякий час жив у Нью-Йорку. Тож він переїхав до нього.
Пізніше він взяв шлюб із Анною Кестон, теж емігранткою. Дехто стверджує, що вона народилася в Галичині, інші кажуть – на Волині.

Ісаак та Анна теж жили не у розкошах. У них було п’ятеро дітей, старший з яких – Еммануїл – став батьком Барбари Стрейзанд. Вона народилася 24 квітня 1942 року у Брукліні. Її мати у юності була співачкою, але зі сценою не склалося, і вона стала шкільним секретарем. Батько був шкільним учителем – там вони і познайомились. Коли Барбарі був усього рік, Еммануїл загинув. Мати одружилася вдруге, але вітчим не дуже любив Барбару, яка була замкненою, не вельми симпатичною, але надзвичайно самовпевненою. Не любили дівчину і однокласники.

Та вона мала величезні амбіції та прямо казала усім: «Я буду кінозіркою та заспіваю для президента США». Від таких слів реготали навіть її батьки, але дівчинку це не зупиняло. Після закінчення школи вона не забула про свою мрію. Попри те, що всі навколо казали: у такої негарної дівчини немає майбутнього у шоубізі, Барбара була впевнена, що головне – це оригінальність. Спершу вона влаштувалася співачкою у місцевий бар. Коли вона прийшла на прослуховування, гості закладу почали свистіти. Але коли почули її чарівний голос – замовкли. Це була перша перемога Барбари Стрейзанд.

Тоді вона змінила ім’я на «Барбра», щоб було оригінальніше. Вперше на велику сцену вона вийшла у 1962 році, зіграла у мюзиклі. Її помітили продюсери і підписали контракт на перший альбом «The Barbra Streisand Album», який приніс їй надзвичайну популярність.

Але Барбрі було цього замало – вона хотіла зніматись у кіно! Вона грала у бродвейському мюзиклі «Кумедна дівчина», коли його запланували зробити фільмом. Барбра розуміла, що їй потрібно зробити усе можливе, аби отримати головну роль. На пробах потрібно було зіграти сцену із поцілунком між двома акторами. Тоді Стрейзанд так палко накинулася на актора Омара Шаріфа, що з його вуст пішла кров. Він жахнувся від неї, але знімальна група зрозуміла – це те, що треба. І не прогадала, бо за роль у «Кумедній дівчинці» Барбра отримала свого першого «Оскара» як краща актриса.

Хоча зовнішність Барбри критикували з дитинства, проблем з чоловіками у неї не було. Вона навіть створила «феномен Стрейзанд». Найкраще його пояснив актор Омар Шаріф. Спершу, коли хтось бачив Барбру, здавалося, що вона надзвичайно негарна. Потім це відчуття пом’якшувалось а за цим переростало у глибоку закоханість її талантом.

Барбра виконала усі свої мрії – навіть заспівала для президента! Коли Біллові Клінтону було 49, вона подзвонила і заспівала йому «Happy Birthday».

Друзі, Барбра виконала усі свої мрії – і зараз живе щасливим життям із коханою людиною. Я хотів би, щоб ви всі пам’ятали приклад цієї відважної жінки, яка йшла до мети попри всі перепони. Казки справджуються і історія попелюшки Стрейзанд – прямий доказ цього.

Немає коментарів:

Дописати коментар