четвер, 6 квітня 2017 р.

Друзі!

























Друзі! Сьогодні я мав честь взяти участь у другій українсько-ізраїльській медичній конференції.

Вже більше двох років я представляю Державу Ізраїль на території Західної України. За цей час було реалізовано безліч різних проектів, частина яких стосувалася однієї з найважливіших для України тем - охорони здоров'я. Серед них: тренінги від ізраїльських лікарів-психологів, які ділилися досвідом реабілітації учасників бойових дій, відпочинок і оздоровлення в Ізраїлі дітей воїнів, які загинули на Донбасі, а також надання медичного обладнання для Львівської лікарні №5.

Темою сьогоднішнього заходу стала коронарна хвороба серця. За останні 40 років смертність від серцево-судинних захворювань в Ізраїлі знизилась на 80%. Від інфаркту міокарда в цій країні помирає усього 4,2% населення у той самий час в Україні – 30%. Думаю, це вже доводить користь ізраїльського досвіду.

Я знаю, що рівень українських медиків – високий. Але брак фінансування і відсутність всього необхідного сучасного обладнання стримує розвиток цієї сфери. Держава Ізраїль знаходиться серед лідерів світової медицини. У деяких сферах вона взагалі попереду США та Німеччини. А ці країни були кращими з кращих, коли Ізраїль ще тільки формувався як країна. Одразу після проголошення незалежності Ізраїлю, йому оголосили війну. І протягом десятиліть існування держави вона продовжується. Країна мала усі підстави, аби відставати від передових країн. Але так не сталося.

Зараз Україна переживає ситуацію, в якій Ізраїль знаходиться з моменту формування держави. Тут практично кожен день є люди, які гинуть на війні, отримують серйозні поранення, потребують психологічної реабілітації. Ізраїль має величезний досвід в наданні такого роду медичної допомоги і є найважливішим партнером для України в цьому питанні. Такі конференції можуть надати нашим лікарям серйозні інструменти для лікування українців.

Я ще раз хочу подякувати всім в Ізраїлі, хто бачить в Україні друга і партнера. Ми не повинні приймати цю допомогу як належне. Від себе особисто і від України в цілому я хотів би сказати дякую.

Середня тривалість життя в Україні зараз найнижча у Європі. Ми всі повинні прагнути до того, щоб українці були здоровішими, як нація. Я впевнений, що завдяки співпраці українських лікарів і ізраїльських колег медицина України в майбутньому зможе досягти світового рівня.

Немає коментарів:

Дописати коментар