пʼятниця, 18 листопада 2016 р.

Друзі!


Сьогодні на світовому рівні відзначають Міжнародний день чоловіка. Хоча в Україні його й не святкують, це – чудова нагода розповісти вам про зразкового представника цієї статі, на якого може рівнятися будь – хто.

Мова про Ісраеля Таля – генерал-майора Армії оборони Ізраїлю. Він - «батько» одного з найкращих танків у світі, що зветься «Меркава». Військовим Таль став у 1942 році, тоді добровільно пішов у британську армію, аби звільнити Європу від нацистів. В ЦАХАЛі ж він почав служити, коли розпочалася Війна за Незалежність Ізраїлю. Він завжди боровся за свою країну, був справжнім патріотом. А ще – просто обожнював танки, знав про них усе, був ідеальним танкістом. Увесь час він сам намагався розібратися з поломками, відремонтувати танки. Загалом він модернізував техніку армії таким чином, що кожен танк отримав в середньому сотню оновлень.

Після Синайської кампанії та Шестиденної війни керівництво Ізраїлю дійшло згоди, що країна потребує власного танку, бо ті, якими користувалася армія, були надто застарілі. Вгадайте, хто мав сконструювати «ізраїльського монстра»? Вірно, Ісраель Таль. Розроблювати танк він та його команда почали у серпні 1970. Головною метою конструктори вважали безпеку екіпажу. Мовляв, навіть якщо танк знищать, люди в ньому мають вижити. Назву Таль вигадав символічну – «Меркава», з івриту – «бойова колісниця». Разом з танком в Ізраїлі з’явилася ціла танкова промисловість, що створила тисячі робочих місць та допомогла розвинути безліч компаній.

Цікаво, що коли танки «Меркава» потрапили до Армії оборони Ізраїлю, одним із перших керувати підрозділом, укомплектованим цими танками, погодився син Таля.

З тих пір танк не припиняли вдосконалювати, зараз на балансі ЦАХАЛу вже 4-та модифікація. Його система безпеки – незрівнянна, та, крім цього, ще однією знаковою річчю є унікальне комп’ютерне оснащення.

Ісраель Таль отримав звання «архітектора ЦАХАЛу» після своєї розробки. Пізніше він став заступником міністра оборони та відповідав за розробку зброї для армії. А ще був одним із засновників Центру стратегічних досліджень при Тель-авівському університеті.

Ось що значить – бути справжнім відповідальним та талановитим чоловіком. Багато працювати та йти до власної мети. Бути кращим у тому, що тобі подобається – не важко, потрібно просто прикладати зусилля.

Немає коментарів:

Дописати коментар