четвер, 24 листопада 2016 р.

Друзі!


Останні два дні я провів на різноманітних офіційних заходах разом із делегацією Ізраїлю. До Києва цими днями прибув спікер Кнесету Юлій Едельштейн. Це перший візит спікера ізраїльського парламенту в Україну за останні 23 роки! Тож план заходів був доволі насичений.

Перший день ми провели у Верховній Раді України. Юлій Едельштейн та Голова українського парламенту Андрій Парубій підписали Меморандум про співробітництво. Крім того, ми усі багато говорили про перспективи ізраїльсько-українських відносин. Також, під час різноманітних зустрічей з українськими парламентарями ми обговорювали співпрацю країн у галузі медицини, новітніх технологій. Також Юлій Едельштейн висловив сподівання, що договір про Зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем запрацює вже у 2017 році.

Сьогодні відбулася інша цікава подія - форум «Україна – Ізраїль 2016». Там ми теж підіймали усі названі мною теми, а ще йшлося про поглиблення культурного пізнання країн. Знаєте, українці та євреї скоріше знають одне одного за застарілими канонами про обидва народи, наша ж з вами мета зараз – осучаснити ці уявлення. Звісно, надзвичайно важливо знати та пам’ятати історію, у якій ми маємо багато спільного, та не менш важливо розуміти, які люди живуть на українській та ізраїльській землях зараз. Тоді ми зможемо йти уперед з високо піднятою головою.

Звісно, ізраїльська делегація відвідала і Меморіал Жертв Голодомору. Там представники обидвох країн запалили свічку пам’яті та поклали квіти на знак вічної шани. Думаю, визнання цієї трагедії є зрозумілим і вже скоро втілиться у дійсність в ізраїльському Кнесеті.

Після Революції Гідності дружба та співпраця між Україною та Ізраїлем розвивається семимильними кроками. Я задоволений цим темпом і упевнений, що далі нас чекає маса цікавих ініціатив, що втілюватимуться у життя. Я прикладаю до цього багато зусиль та робитиму це надалі, бо нам є чому вчитися один у одного.

Немає коментарів:

Дописати коментар