пʼятниця, 25 листопада 2016 р.

Друзі!


Думаю, усі ви вже знаєте, що Ізраїль – палає. Страшні пожежі, цілих 11 осередків, найстрашніше горить Хайфа та її околиці. Попри те, що зараз вогонь вдалося локалізувати, десяткам тисяч людей забороняють повертатися додому, бо є вірогідність поновлення вогню.

Причина цієї трагедії – підла та злісна, як будь-який вияв терору. Це – підпал. 12-теро ймовірних причетних уже під арештом. Через їхні дії 700 будинків зруйновані вщент, на щастя, всі люди вціліли.

Пожеж такої сили в Ізраїлі не було з 2010 року. Учора глибоке занепокоєння я бачив і в очах спікера ізраїльського парламенту Юлія Едельштейна, у кожного з членів делегації. Надзвичайно хотілося їм допомогти. Україна не лишилася осторонь цієї проблеми.

Президент Петро Порошенко віддав розпорядження, аби сьогодні два спеціалізованих літака Ан-32П Державної служби з надзвичайних ситуацій вилетіли в Ізраїль. Увечері вони мають вже гасити пожежі.

Я вдячний кожному з вас за коментарі, підтримку, добрі слова. Ось, що таке єдність насправді. Я впевнений, що простягаючи руку допомоги одне одному, Україна та Ізраїль щораз стають ще ближчими друзями. Нехай чужа агресія йде з наших земель якнайшвидше.

Немає коментарів:

Дописати коментар