середа, 16 листопада 2016 р.

Друзі!


Я хочу привітати усіх нас із тим, що вчора Генеральна Асамблея ООН ухвалила надзвичайно важливу резолюцію, під назвою "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)". Це – історичний документ, ініційований Україною, співавторами якого виступила ще 41 країна – член ООН.

Ця резолція першою з усіх офіційних документів ООН визнає Росію державою-окупантом, а Автономну Республіку Крим та місто Севастополь - тимчасово окупованою територією. Крім того, документ підтверджує територіальну цілісність України та невизнання анексії українського півострова.

Підтримали це історичне рішення 73 держави. Серед тих, хто «за» Україну, звісно ж, Ізраїль. Натомість, проти виступили країни, які раніше українці вважали майже «рідними» - Білорусь, Вірменія, Казахстан, Узбекистан і, без жодних сумнівів, Росія.

Це ще раз доводить, що Ізраїль – вірний друг України, зокрема, на міжнародній арені. Сподіваюся, ця підтримка буде проростати, як коріння, в усіх галузях україно-ізраїльських відносин. Я впевнений, разом ми зможемо розвивати й інші важливі ініціативи, втілювати їх у життя і стояти пліч-о-пліч у вирішенні суттєвих проблем.

Немає коментарів:

Дописати коментар