пʼятниця, 30 вересня 2016 р.

Дорогі друзі!


Сьогодні іудеї всього світу святкують Рош ха-Шана і прихід нового 5777 року від створення світу. Від душі вітаю всіх з наступаючим святом і бажаю вашим сім'ям, рідним, близьким миру і благополуччя!

Іудеї вірять, що в цей день Бог судить весь світ по його справах і що майбутній рік буде для кожного таким, яким буде Рош ха-Шана. Я бажаю, щоб в кожному будинку сьогодні і завжди лунав сміх, веселощі, щоб ваші серця наповнювалися радістю і щастям кожен день!

Рош ха-Шана - це час, коли треба подумати над своїми вчинками, скоєними в минулому році і усвідомити свої помилки, щоб не повторювати їх в майбутньому. Сьогодні в синагогах обов'язково будуть сурмити в шофар (порожній баранячий ріг), закликаючи всіх переосмислити свої вчинки, звертаючись не тільки до слуху, а й до серця кожного. Іудеї всього світу вітатимуть рідних, бажати всім добра, молитися про благополуччя, дарувати подарунки, одягнуть білий одяг, що символізує чистоту, а ввечері зберуться за багатим сімейним застіллям.

Євреї говорять: «Ле-шана това тікатеву ве-тіхатему», що означає «Нехай буде записано і скріплено печаткою рішення, що у вас буде хороший рік». Сьогодні господині в єврейських сім'ях поставлять на святковий стіл яблука і мед, щоб життя було солодким і щасливим, рибу - символ родючості, голову барана або риби, щоб завжди стояти на на першому місці, з голови, овочі, нарізані кружальцями, що нагадують золоті монети, як символ достатку.

Ще раз вітаю всіх зі святом і бажаю здоров'я, радості, миру і щастя для всіх!

Немає коментарів:

Дописати коментар