середа, 7 вересня 2016 р.

Сьогодні продовжу пропагувати єврейську культуру і запрошую всіх відвідати заходи, які пройдуть найближчим часом в столиці та інших містах України.


По-перше, сьогодні в Україні стартує новий Тиждень ізраїльського кіно: в Києві, Одесі, Львові, Вінниці та Харкові з 8 до 22 вересня покажуть ряд фільмів ізраїльських режисерів. Програму відкриє дебютний фільм Наталі Портман: стрічку «Історія про любов і темряву» представить актриса Нета Ріскін. Також глядачі зможуть побачити роботи, які вже оцінили на таких кінофорумах, як Канський кінофестиваль, Берлінале, Золотий глобус, Єрусалимський кінофестиваль. Ізраїльські фільми будуть показані в оригінальній озвучці з англійськими та українськими субтитрами. Більш детальну інформацію можна знайти на сторінці заходу https://www.facebook.com/events/1765383267073766/

Друга яскрава подія тижня - XIX Міжнародний театральний фестиваль «Блукаючі зірки», який організатори присвятили в цьому році творчості класика єврейської літератури, великого Шолом-Алейхема. Фестиваль розпочнеться сьогодні, 7 вересня в Києві і закінчиться 12-го числа. Протягом цього свята театрального мистецтва можна буде побачити постановки колективів з України та Ізраїлю. Актори покажуть вистави, написані за мотивами творів Шолом-Алейхема, Михайла Євшина, Неди Нежданої, Хави Ейзель-Валаамової, Григорія Горіна та інших. Нагадаю, що в цьому році виповнюється 100 років з дня смерті Шолом-Алейхема, тому подій, присвячених цій даті, буде ще багато.

Ну і завершальним акордом розповім про культурну подію, яку презентують для всіх бажаючих в столичному Маріїнському парку. У суботу, 17 вересня, в рамках Третього міжнародного фестивалю єврейської музики і танцю пройде JEWISH OPEN SPACE. У різних локаціях глядачі зможуть побачити єврейський театр, арт-платформи, взяти участь в квестах, майстер-класах, конкурсах, повчитися єврейським танцям і традиціям Шаббату. Також в рамках заходу відбудуться два концерти єврейської музики на сцені «Мушлі». Культурний тиждень обіцяє бути більш ніж насиченим і я цьому дуже радий.

Україна - багатонаціональна, полікультурна країна. Якщо комусь прийде в голову стверджувати, що тут утискають окремі народи за національною ознакою, раджу їм прогулятися по центру столиці, щоб переконатися в зворотному. Тут бережуть і шанують культурні традиції різних народів, що населяють цю землю і це прекрасно.

Запрошую всіх зануритися в світ єврейської культури і відвідати запропоновані вашій увазі заходи.

Немає коментарів:

Дописати коментар