вівторок, 13 вересня 2016 р.

Сьогодні я знову хочу розповісти про успіхи українців, які не зважають на кризу, політичну ситуацію і курс долара.


Отже, спочатку про те, що українські програмісти увійшли в топ найкращих в світі. У рейтингу країн з найбільш талановитими програмістами, Україна займає 11 місце. Рейтинг склала компанія HackerRank, яка спеціалізується на конкурентному програмуванні: розробникам пропонують завдання з програмування різного рівня складності, а компаніям - швидко знайти кращих ІТ-фахівців.

Українським фахівцям дали оцінку на підставі статистики виконання завдань з деяких дисциплін, зокрема, алгоритмів, аналізу великих даних, безпеки. В результаті українські програмісти виявилися одними з кращих в таких дисциплінах, як математика, безпека, розподільні системи. Я вже розповідав, що кожен 6-й долар від експорту українських послуг приносять програмісти. У 2015 році сфера IT технологій стала третьою за обсягами експорту. Ви пам'ятаєте, що Ізраїль називають країною стартапів: тут держава підтримує розвиток сфери високих технологій, створює інститути, наукові центри, дає можливість молодим фахівцям займатися улюбленою справою ще на перших курсах навчання у вузах. Уявіть, які перспективи можуть відкритися перед українцями, якщо держава почне підтримувати розвиток галузі? Хоча б для потреб армії, як це було спочатку в Ізраїлі. Тут є про що подумати.

Друга подія, про яку я хочу розповісти і зовсім унікальна: пройшло менше тижня з моменту відкриття Паралімпійських ігор в Ріо, а українська збірна вже займає друге місце в загальнокомандному рейтингу! Загалом в активі нашої збірної - 61 медаль, 22 з яких - золоті. Приголомшлива сила духу наших олімпійців особисто мене захоплює: ось з кого по праву варто брати приклад. Вам здається, що у вас все погано і життя скінчилося? Тоді подивіться, як люди, у яких життя дійсно складне, займають весь п'єдестал пошани, стають кращими в світі. Українська збірна бере участь у літній Паралімпіаді вже в шостий раз: якщо на початку українці займали місця в четвертому-п'ятому десятку рейтинга, то вже на третіх Іграх в Афінах Україна була на 6 місці. Далі тільки 4 місце і не нижче. Що ж, Олімпіада ще не закінчилася, тому побажаємо нашим спортсменам успіхів і будемо вболівати за них!

Немає коментарів:

Дописати коментар