пʼятниця, 9 вересня 2016 р.

Протягом десятків років Ізраїль вимушений захищати свою територію та громадян від постійних терористичних атак, а мушу сказати, що справляється він з цим завданням дуже добре.


Системи ПРО Ізраїлю – Залізний купол, Праща Давида, Стріла – захищають територію держави на усіх рівнях. До речі, і Україна здатна запровадити в себе аналог Залізного куполу – в нас є для цього майже всі засоби, а ізраїльтяни завжди готові поділитися досвідом та навчити. Ізраїльська армія постійно вдосконалює системи захисту, використовує найсучасніші технології та добре відпрацьовану тактику.

Але з минулого року в Ізраїлі активізувалися терористи-одинаки, які від виглядом мирних мешканців проникають на територію країни та проводять атаки. У зв'язку зі збільшенням терористичних атак, уряд Ізраїлю прийняв рішення про будівництво тепер уже підземної стіни між Ізраїлем і сектором Газа. Оскільки терористи не могли відкрито потрапити на територію Ізраїлю, вони стали споруджувати підземні тунелі, щоб як щури перетинати кордон. Як правило, такі саморобні тунелі швидко руйнувалися, часто ховаючи під собою і самих будівельників. Але все-таки деяким з них вдалося потрапити до Ізраїлю. А оскільки в Ізраїлі цінують кожне життя, то держава виділяє 2,2 мільярди доларів на будівництво підземного укріплення.

Нова споруда піде під землю на десятки метрів, щоб ворог точно не зміг прокопати тунель. Крім того, в новій стіні будуть встановлені датчики, які фіксуватимуть будь-який неприродний рух. Крім підземної частини, стіна виросте і на кілька метрів над землею - захисту ніколи не буває занадто багато.

На першому етапі побудують 10 км стіни, потім ще 55 км. Схоже на фантастику, але якщо ізраїльтяни задумали щось зробити, то точно зроблять це.

Щодо української «стіни», то доводиться тільки сподіватися, що рано чи пізно українські можновладці також зрозуміють важливість цієї фортифікаційної споруди та почнуть працювати на благо і захист своєї країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар