понеділок, 26 вересня 2016 р.

Минулого тижня авторитетне британське видання Times Higher Education опублікувало рейтинг найкращих вузів світу: з радістю повідомляю, що чотири українських і шість ізраїльських вузів заслужено потрапили до цього переліку.


Лідером по Україні стала Львівська політехніка, яка обігнала таких серйозних конкурентів, як Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені Василя Каразіна, а також НТУУ Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського.

Серед ізраїльських вузів кращим визнано Єврейський університет в Єрусалимі (186 місце), за ним слідує Тель-Авівський університет, потім Техніон, Університет імені Бар-Ілана, Університет імені Бен-Гуріона і також Хайфській університет. Зазначу, що ізраїльські вузи опинилися на значно більш високих місцях в порівнянні з українськими, обігнавши їх на 100-600 позицій.

Кращими світовими вузами визнані черговий раз Оксфордський університет, технологічний інститут Каліфорнії, Стенфордський університет, Массачусетський технологічний інститут, Гарвард і Прінстон.

Хочу зазначити, що при складанні рейтингу вузи порівнювали не тільки за такими показниками, як рівень наукових досліджень, внесок в інновації, цитованість наукових статей. Важливим моментом у визначенні кращого університету, стала міжнародна студентська та викладацька мобільність, кількість міжнародних стипендіальних програм, рівень освітніх послуг і так далі. Незважаючи на те, що сьогодні українські студенти активно намагаються спілкуватися з колегами із зарубіжних країн, візовий режим з Європою, слабке фінансування системи освіти не дозволяють українцям проводити наукову роботу в тому ж обсязі, як у їхніх ізраїльських колег.

Немає коментарів:

Дописати коментар