четвер, 22 вересня 2016 р.

Сьогодні хочу розповісти про реальний приклад україно-ізраїльської дружби.


Нещодавно зі мною зв'язався один з бійців, який захищає українську землю на Сході нашої країни. Його звуть Григорій і він - солдат ізраїльської армії, служив в легендарній бригаді «Голані». Він звернувся до мене з проханням наочно показати, що таке україно-ізраїльська дружба, як ізраїльтяни насправді підтримують українців і як українці ставляться до євреїв на своїй землі.

Волею долі Григорій опинився в Україні в період Революції Гідності і не зміг залишитися осторонь. З перших днів війни, він вирушив на Схід, щоб допомогти українським солдатам своїм досвідом. Григорій - патріот своєї країни, він прекрасно знає, як маленька держава може захищатися від агресивного сусіда.

В лютому 2016 року на передовій під Горлівкою йшли бої, там же знаходився і Григорій. «Я повісив на передовій прапор бригади «Голані», - розповів Григорій. - Тоді замкомбата попросив мене дістати і повісити туди ж прапор Ізраїлю. Це було зроблено, щоб показати всім, всьому світу, що в Україні і в ЗСУ немає антисемітизму. Є різні воїни, всі ми різні, але ми усі стоїмо за український народ».

Ось вам і «не братні народи». Політики, провокатори, ЗМІ можуть говорити, що завгодно, намагатися посварити нас через вигадані притягнуті за вуха проблеми, але ось такі вчинки говорять самі за себе.

Поясню, що на фото, по порядку: український прапор, під ним - американський. Його, за словами бійця, повісили, просто щоб позлити противника. Далі, прапор Держави Ізраїль та прапор бригади «Голані».

Перша піхотна бригада «Голані» - це одна з шести найперших бригад, що відстоювали незалежність Ізраїлю. Солдати бригади брали участь у всіх війнах на незалежність рідної держави, прославилися участю в спеціальних операціях (наприклад, операція «Ентеббе»). Прапор бригади «Голані» - дерево на жовтому тлі. Жовтий фон тут - це нагадування про визначну роль бригади у війні 1948 року і штурм Ейлату. Першими солдатами в «Голані» були прості селяни і недавні іммігранти, тому коричневий колір тут символізує землю Ізраїлю. У воїнів цієї бригади навіть берети - коричневі, не такі, як у інших піхотних бригад (таких як червоні, фіолетові або яскраво зелені).

Думаю, слова тут зайві: я абсолютно згоден Григорієм в тому, що будь-які спроби посварити Ізраїль і Україну приречені. А якщо хтось і ризикне - досить буде показати йому ці фото.

Немає коментарів:

Дописати коментар