четвер, 5 листопада 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Ізраїль прийняли до «космічного клубу» ООН.

Доброго дня!

Сьогодні хочу поділитися з вами цікавою новиною: нещодавно Ізраїль став повноправним членом Комітету ООН з питань використання космічного простору в мирних цілях (COPUOS).

Членство Ізраїлю в такій авторитетній міжнародній організації підтримали представники 117 країн світу. Ізраїль зможе продовжити освоєння та використання космічного простору в мирних цілях при підтримці міжнародної спільноти.

Нагадаю, що Ізраїль, як і Україна, є космічною державою та входить до двадцятки держав, які володіють власною ракетно-космічною технікою.

Ще в 2001 році президенти України та Ізраїлю уклали угоду про співробітництво з питань освоєння космосу. На сьогоднішній день фахівці наших країн активно співпрацюють у спільних проектах, здійснюють обмін обладнанням та технічною інформацією.

Обидві наші країни і раніше співпрацювали з COPUOS. Україна, яка є повноправним членом організації ще з 1992 року, активно підтримує діяльність ООН з питань використання космічної інформації для попередження стихійних лих та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Ізраїль в рамках своєї співпраці зі COPUOS планує використовувати власні супутники Eros-A та Eros-B для космічної фотозйомки в зонах стихійних лих, приймати участь в проектах  щодо попередження падіння астероїдів на Землю.

На мій погляд, найважливішим в такому співробітництві є те, що обидві наші країни спрямовують власні зусилля на підтримку миру на планеті. Прикладом такого мирного співробітництва є також функціонування Міжнародної космічної станції. Другого листопада виповнилося рівно 15 років з моменту, коли на станцію прибув перший міжнародний екіпаж у складі американського астронавта Уільяма Шеперта, росіянина Юрія Гідзенка та Сергія Крикальова. До цієї дати NASA опублікувало 15 найкращих знімків, які були зроблені з борту МКС.

Ви всі пам’ятаєте, що історія освоєння космосу не завжди була пов’язана з мирним його використанням. Однак людство все ж навчається на власних помилках, ми розуміємо, що живемо в одному світі на всіх та зобов’язані берегти його.

Подивіться, якою крихкою та прекрасною виглядає наша планета з космосу!






Немає коментарів:

Дописати коментар