четвер, 19 листопада 2015 р.

Європа розпочала бойкот ізраїльських товарів


11 листопада Європейський союз почав маркування товарів, що вироблені за «зеленою лінією», тобто на територіях Іудеї, Самарії, Голанських висот і Східного Єрусалиму. Товари, що надходять на європейський ринок, позначать спеціальним знаком.

Сьогодні жителі Ізраїлю потребують особливої ​​підтримки на тлі постійних терористичних актів. Замість цього Брюссель вирішив, що саме час надати якийсь «особливий статус» групі ізраїльських товарів. Не схоже на політику добросусідства.

Однак не всі європейці готові підтримати рішення Єврокомісії. Наприклад, Угорщина не має наміру маркувати ізраїльські товари. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіятро. На його думку, спеціальні позначки на товарах ніяк не допоможуть у врегулюванні палестино-ізраїльського конфлікту.

Крім того, голова делегації Європарламенту зі зв'язків з Ізраїлем Фульвіо Мартушелло прямо заявив про те, що рішення маркувати ізраїльські товари було помилкою. За його словами, багато європейських країн сумніваються в правильності цього рішення.

Особливо показовим на цьому фоні є те, що Європа не збирається відмовлятися від ізраїльських технологій або зброї. Їх не маркують, не виділяють для них окремі полиці, не закликають не користуватися ними. Це - політика подвійних стандартів у дії, панове!

На сьогоднішній день, Євросоюз є найбільшим торговим партнером Ізраїлю: щорічний експорт ізраїльських товарів становить близько 15,6 млрд шекелів. Майже половину з них вироблено за «зеленою лінією». Багатьом з вас добре знайомі продукти харчування, косметика, техніка або одяг вироблені в Ізраїлі. Для більшості «Made in Israel» є знаком якості та надійності.

У що вил’ється таке необдумане рішення ЄС? Чи допоможе воно палестинцям, євреям або самим європейцям? На сьогоднішній день МЗС Ізраїлю має намір підготувати список заходів у відповідь щодо Євросоюзу - цілком очікуваний хід. Однак, поки політики грають економікою, санкціями і двозначними маркуваннями, програють тільки прості громадяни.

Немає коментарів:

Дописати коментар